Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας

Καθοδήγηση για την ορθή εφαρμογή της 12ης δέσμης περιοριστικών μέτρων, σε νομικά πρόσωπα, οντότητες και φορείς με έδρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, των οποίων τα δικαιώματα ιδιοκτησίας κατέχει άμεσα ή έμμεσα, σε ποσοστό άνω του 40%, νομικό πρόσωπο, οντότητα ή φορέας που έχει την έδρα του στη Ρωσία, Ρώσος υπήκοος ή φυσικό πρόσωπο που κατοικεί στη Ρωσία, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε νέο άρθρο αναφέρεται ότι τα εν λόγω νομικά πρόσωπα, οντότητες και φορείς με έδρα στην Ένωση θα πρέπει να αναφέρουν, από την 1η Μαΐου 2024, στην αρμόδια αρχή του κράτους μέλους στο οποίο είναι εγκατεστημένοι, εντός δύο εβδομάδων από το τέλος κάθε τριμήνου, κάθε μεταφορά κεφαλαίων άνω των 100.000 ευρώ από την Ένωση την οποία πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια του εν λόγω τριμήνου, άμεσα ή έμμεσα, στο πλαίσιο μίας ή περισσότερων πράξεων.

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι "οποιεσδήποτε πληροφορίες παρέχονται ή λαμβάνονται θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους παρασχέθηκαν ή ελήφθησαν".

Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι "θα χειρίζεται όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΚΩΣ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2024 - 18:37

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
22:00
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Υπ.Γεωργίας στις Βρυξέλλες
21:53
Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ έχει ευθέως εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία
21:46
Υπουργοί εξωτερικών Ε.Ε: Πράσινο φως για επανενεργοποίηση συνοριακής αποστολής στη Ράφα
21:31
Τραγικό ατύχημα ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων λέει ο Νετανιάχου
21:27
Αίγυπτος: Συνοριοφύλακας σκοτώθηκε από πυρά στα σύνορα με τη Ράφα
21:11
Υπουργός εσωτερικών: Οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
21:01
Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Kition
20:51
Διεθνείς αντιδράσεις από την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ  στην Ράφα
20:17
Πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκινοκαυκάλα στην Ανθούπολη
19:17
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ
17:39
Δήμαρχος Λάρνακας: Αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης για λιμάνι-μαρίνα
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.