Ημερίδα με θέμα την Πολυτροπική κινητικότητα πραγματοποιείται στη Λάρνακα

Διοργανώνεται σήμερα σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας ενημερωτική ημερίδα και εργαστήρι για το πιλοτικό πρόγραμμα SUM (Seamless Shared Urban Mobility) που ξεκινά στην πόλη της Λάρνακας τον Ιούνιο 2024 και αφορά στην πολυτροπική κινητικότητα.

Την ημερίδα, η οποία ολοκληρώνεται το σήμερα το απόγευμα, χαιρέτισε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Larnaca Public Transport Julio Tironi ο οποίος τόνισε "τη

σημασία της έναρξης του προγράμματος αυτού στη μετάβαση της χώρας μας προς την πράσινη κινητικότητα".

Εκδήλωση Χατζησάββας  234523423ρ.jpg

Εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την εκδήλωση χαιρέτησε ο Προϊστάμενος του Τομέα Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών Ανδρέας Νικηφόρου ο οποίος "επεσήμανε την ανάγκη να οικοδομήσουμε πόλεις όπου η κινητικότητα είναι απρόσκοπτη, ασφαλής και πράσινη".

Το πρόγραμμα SUM "συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αυτό συμμετέχουν 30 εταίροι από 15 ευρωπαϊκές και άλλες συνδεδεμένες χώρες που σκοπό έχουν να σχεδιάσουν μαζί καινοτόμα συστήματα κινητικότητας.

Μέρος του προγράμματος είναι η δημιουργία 9 ζωντανών εργαστηρίων στις πόλεις του Μονάχου, Αθήνας, Ιερουσαλήμ, Γενεύης, Ρότερνταμ, Κρακοβίας, Κοϊμπρας, Φρέντρικσταατ και Λάρνακας.

Εταίροι στο ζωντανό εργαστήρι στης Λάρνακας είναι η LPT Larnaca Public Transport, η MobyX, η Nextbike και η Cunisa".

Εκ΄δηλωση Λάρνακα 23542352.jpg

Τα αποτελέσματα εξειδικευμένης έρευνας των συνηθειών στους τρόπους μεταφοράς των πολιτών της Λάρνακας κατέδειξαν, "για τους σκοπούς του πιλοτικού προγράμματος, την περιοχή όπου θα προσφερθεί η δυνατότητα πολυτροπικής κινητικότητας με την επέκταση του δικτύου με ποδήλατα και ηλεκτρικά ποδήλατα σε συνδυασμό με το δίκτυο δημόσιων λεωφορείων".

Η υφιστάμενη εφαρμογή PameApp θα έχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης περισσότερων παρόχων μέσων κινητικότητας, στην περίπτωση αυτή της Nextbike και Tier1. Στόχος της προσπάθειας και του πιλοτικού αυτού έργου είναι η επέκτασή του και σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

Πηγή: ΡΙΚ, Σταύρος Χατζησάββα

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2024 - 11:30

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των Ευρω - τουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Στο 6% το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο
14:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
14:08
Σύλληψη 30χρονου για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
14:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.