Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου

Από κοινού στις 2 Μαϊού θα επισκεφθούν τον Λίβανο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος εισερχόμενος στο δείπνο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυρία Φον Ντερ Λάιεν του είπε ότι μίλησε με τον Λιβάνιο πρωθυπουργό για το όλο ζήτημα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η Ευρωπαίκή Ένωση θα δείξει την έμπρακτή στήριξη της Ένωσης στην προσπάθεια που καταβάλλεται με το Λίβανο στο πλαίσιο της συζήτησης των επιπτώσεων της κατάστασης στην Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι στο σημερινό Συμβούλιο θα γίνει επιτέλους μια στρατηγική συζήτηση για τις σχέσεις με την Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι η χρονική συγκυριά ειναι σημαντική λαμβάνοντας υπόψη και την προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ, Μαρία Ψαρά το κείμενο συμπερασμάτων συμπεριλαμβάνει δύο παραγράφους για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Η πρώτη παράγραφος αναφέρει ότι η θετική ατζέντα για την Τουρκία μπορεί να προχωρήσει αναλογικά και αντιστρέψιμα κάτι που θέλει η Κύπρος και η Ελλάδα.

Επίσης, πέρασε η γραμμή της ελληνικής διπλωματίας, συμφωνα με την οποία οι αποφάσεις για το θεμα των ευρωτουρκικών σχέσεων παραπέμπονται από τους ηγέτες στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων, αλλά υπό τη στενή καθοδήγηση των ηγετών.

Τέλος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια μας, έχει υιοθετηθεί μια πολύ καλή διατύπωση για τα κυπριακά συμφέροντα αφού συνδέει την πρόοδο στο Κυπριακό με τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2024 - 21:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.