Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού

Ως παράλογες απέρριψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τις τουρκικές αξιώσεις για λύση δύο κρατών, τονίζοντας οτι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει άλλη βάση λύσης του Κυπριακού, από αυτή που περιγράφεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μιλώντας χθες βράδυ στο Λονδίνο, σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε οτι, για την επανέναρξη των συνομιλιών, η Τουρκική πλευρά  θέτει ως προυπόθεση τη λεγόμενη κυριαρχική ισότητα και την ισότιμη διεθνή υπόσταση.

Οι τουρκικές θέσεις, επεσήμανε, έχουν ήδη απαντηθεί όχι μόνο από τις κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και απο τη διεθνή κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση για  εναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακου, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαικής Ενωσης.

Χαιρέτισε επίσης το διορισμό της Προσωπικής Απεσταλμένης του γενιικού γραμματέα του ΟΗΕ σημειώνοντας οτι αποτελεί σημαντικό μήνυμα εκ μέρους του Αντόνιο  Γκουτέρες υπέρ της απόλυτης ανάγκης, για επανέναρξη διαπραγματεύσεων προς μία κοινά αποδεκτή και δίκαιη λύση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2024 - 05:59

Τελευταιες Ειδησεις

21 Μαΐου
Μπέρμποκ: Η Ουκρανία έχει ανάγκη από περισσότερα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας
10:35
Εντός ωρών η πρόταση ΟΚΥπΥ για τους νοσηλευτές
09:53
Ιράν: Σε εξέλιξη η νεκρώσιμος ακολουθία του Εμπραχίμ Ραϊσί
09:43
Διαμαρτυρία την Πέμπτη από νοσηλευτές μέλη ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ
08:56
Χίλιοι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Αμάλθεια
08:48
Θύματα ένοπλης ληστείας έπεσαν χθες βράδυ δύο γυναίκες από τη Νιγηρία
08:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 21 Μαΐου 2024
06:02
Μπάιντεν: Δεν αποτελούν γενοκτονία οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
05:49
Εντονη αντίδραση Νετανιάχου για το αίτημα έκδοσης εντάλματος σύλληψής του
05:46
Πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν - Στις 28 Ιουνίου οι προεδρικές εκλογές
05:42
Ενός λεπτού σιγή στο Σ.Α για το θάνατο του ιρανού προέδρου. Εντονη αντίδραση του Ισραήλ
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 21/05/24
05:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.