Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων

Την προσθήκη ακόμη 4 ατόμων και 2 οντοτήτων στο παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων κατά των εποίκων στα Παλαιστινιακά εδάφη αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα εν λόγω άτομα και οντότητες ευθύνονται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά Παλαιστινίων.

Στις παραβιάσεις συμπεριλαμβάνονται βασανιστήρια, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση,  και παραβίαση του δικαιώματος ιδιοκτησίας και οικογενειακής ζωής των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Οι οντότητες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι η Lehava, μια ριζοσπαστική δεξιά εβραϊκή ομάδα υπεροχής και η Hilltop Youth, επίσης ριζοσπαστική ομάδα νεολαίας.

Όσοι περιλαμβάνονται στο καθεστώς κυρώσεων υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταυτόχρονα απαγορεύεται η παροχή κεφαλαίων ή οικονομικών πόρων, προς  αυτούς ή προς όφελός τους. Επιπλέον,για τα φυσικά πρόσωπα απαγορεύονται τα ταξίδια στην ευρωπαική ένωση.

Μέχρι στιγμή, περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο του παγκόσμιου καθεστώτος κυρώσεων ισχύουν για 108 φυσικά και νομικά πρόσωπα και 28 οντότητες από μια σειρά χωρών.  

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2024 - 17:05

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Στο 6% το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο
14:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
14:08
Σύλληψη 30χρονου για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
14:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
13:00
Σαββίδης: Η Νομική Υπηρεσία δεν έχει πράξει κάτι το οποίο δεν ήταν σωστό στην υπόθεση Θανάση (Βίντεο)
12:10
Στην Πολωνία ο Πρόεδρος - Επί τάπητος διμερείς σχέσεις - ουκρανικό - μεταναστευτικό και Γάζα
12:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.