Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο

Το φωτογραφικό υλικό «Διά χειρός Αττίλα» της δημοσιογράφου Κάτιας Χριστοδούλου, το οποίο αφορά καταγραφή εικόνων της πράσινης γραμμής, έχει αναρτηθεί στον Πλατφόρμα του Ψηφιακού Ηρόδοτου. Το υλικό προσφέρεται με πλήρη τεκμηρίωση και είναι διαθέσιμο στους χρήστες της ιστοσελίδας για σκοπούς έρευνας και μελέτης.

Το υλικό «Διά χειρός Αττίλα», το οποίο παραδόθηκε στο ΡΙΚ τον περασμένο Δεκέμβριο, περιλαμβάνει 57 φωτογραφίες, αποτέλεσμα περιδιάβασης της φωτορεπόρτερ Κάτιας Χριστοδούλου στην Πράσινη Γραμμή, τα 180 εκείνα χιλιόμετρα που χωρίζουν την πατρίδα μας στα δύο.

Το εν λόγω φωτογραφικό αρχείο παρουσιάστηκε αρχικά σε έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα το 1997 και στη συνέχεια το 2001 στην Κύπρο.

Η ανάρτησή του στον Ψηφιακό Ηρόδοτο, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Αρχείου του ΡΙΚ για τα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Διά χειρός Αττίλα»

ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2024 - 12:08

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Στο 6% το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο
14:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
14:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.