Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ

Ο Ρώσος υπουργός, Σεργκέι Λάβροφ, δήλωσε ότι η Μόσχα λειτούργησε ως μεσολαβητής μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, μεταφέροντας την επιθυμία της Τεχεράνης να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

 Μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι μετά την απάντηση του Ιράν στο απαράδεκτο, όπως σημείωσε, χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στην Δαμασκό, έγιναν τηλεφωνικές επαφές μεταξύ της ρωσικής ηγεσίας, του Ιράν και Ισραηλινών.

Σε αυτές τονίστηκε ότι η Τεχεράνη δεν μπορεί να μην αντιδράσει στις "κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του καθεστώτος της διπλωματικής αντιπροσωπείας, αλλά δεν θέλει κλιμάκωση".

"Όλοι σχεδόν οι εμπειρογνώμονες", είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, "εκτίμησαν ότι σε αυτό το πλαίσιο ήταν η πραγματική απάντηση του Ιράκ και αυτού του είδους ήταν και η απάντηση στην απάντηση, που υλοποίησε το Ισραήλ εναντίον εγκαταστάσεων στο Ισφαχάν".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2024 - 06:50

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
22:00
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Υπ.Γεωργίας στις Βρυξέλλες
21:53
Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ έχει ευθέως εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία
21:46
Υπουργοί εξωτερικών Ε.Ε: Πράσινο φως για επανενεργοποίηση συνοριακής αποστολής στη Ράφα
21:31
Τραγικό ατύχημα ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων λέει ο Νετανιάχου
21:27
Αίγυπτος: Συνοριοφύλακας σκοτώθηκε από πυρά στα σύνορα με τη Ράφα
21:11
Υπουργός εσωτερικών: Οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
21:01
Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Kition
20:51
Διεθνείς αντιδράσεις από την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ  στην Ράφα
20:17
Πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκινοκαυκάλα στην Ανθούπολη
19:17
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ
17:39
Δήμαρχος Λάρνακας: Αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης για λιμάνι-μαρίνα
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.