Πρόεδρος: Στέλνουμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία, αναφορικά με την εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων

"Αυτή την ώρα, στέλνουμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία, που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα βήματα για την εξέλιξη των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, εφόσον η Άγκυρα επιλύσει το κυπριακό ζήτημα», δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξή του στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δηλώνει επίσης ικανοποίηση για την ειλικρινή, όπως είπε, σχέση με τον Γερμανό Καγκελάριο, ο οποίος συνέβαλε ώστε η Τουρκία να αποδεχτεί την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι η Κύπρος έχει φθάσει στα όριά της , αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή οι μετανάστες αποτελούν το 7% του πληθυσμού του νησιού."Αρκετά. Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες,δεν μπορούμε πλέον να διαχειριστούμε αυτή τη ροή προσφύγων , γι´αυτό αναστείλαμε την εξέταση αιτήσεων ασύλου" , δηλώνει ο Πρόεδρος.

'Οσον τέλος αφορά στη Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προαναγγέλλει ότι σύντομα αναμένεται η επανεκκίνηση της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια", με αποστολή διά θαλάσσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η υποδομή την οποία ετοιμάζουν οι αμερικανοί στρατιωτικοί στα παράλια του θύλακα.

ΝΠ/ΠΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2024 - 16:58

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Μπορέλ: Λογική η πρόταση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Πολωνίας
19:40
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.