Κεραυνός: Αναγκαία η συνεργασία Υπουργείου Οικονομικών και Κεντρικής Τράπεζας για διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Είναι αναγκαία η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για να διατηρηθεί η οικονομία της χώρας στο σωστό πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, έπειτα από τη συνάντησή του με τον νέο Διοικητή Χριστόδουλο Πατσαλίδη.

Από πλευράς του, ο κύριος Πατσαλίδης είπε ότι πρώτιστο μέλημα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου είναι η χρηματοοικονομική σταθερότητα του τόπου και ανέφερε ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι, ώστε να μειωθεί η διαφορά μεταξύ καταθετικών και δανειστικών επιτοκίων για το καλό της οικονομίας.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κύριος Κεραυνός είπε επίσης ότι συζήτησαν τους τρόπους και το εύρος της συνεργασίας τους, η οποία, όπως ανέφερε, είναι αναγκαία για να διατηρηθεί η οικονομία στο σωστό πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες, οι οποίες δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και συμπλήρωσε ότι θα έχει μια συνεχή και στενή συνεργασία με τον κύριο Πατσαλίδη για το κοινό όφελος, αυτό της οικονομίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2024 - 18:29

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Στο 6% το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο
14:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
14:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.