Πρόεδρος: Δυσάρεστη εξέλιξη όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Φωτογραφία Αρχείου

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Σημείωσε ότι δεν είναι προσωπικά τα θέματα και οτι αναμένει από τους θεσμούς, όπως αναμένει και ο κυπριακός λαός, να συνεργαστούν στη βάση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η χώρα οφείλει και πρέπει να λειτουργεί, επεσήμανε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, και αυτό αναμένουν οι πολίτες από όλους.

Ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα βήματα σε σχέση με το Μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε οτι στις 2 Μαΐου θα ταξιδέψει μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Λίβανο.

Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση, επειδή αριθμός κρατών μελών κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στήριξε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για έναρξη συζήτησης, έτσι ώστε κάποιες περιοχές της Συρίας να χαρακτηριστούν ασφαλείς.

Ερωτηθείς πότε θα προχωρήσει σε διορισμό Υφυπουργού Μετανάστευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε οτι αυτό θα γίνει αμέσως.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν εξελίξεις για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Αυτό που αναμένεται, επεσήμανε, είναι να διαφανεί στην πράξη ποιες θα είναι οι εξελίξεις, στη βάση και των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που διασυνδέουν τις εξελίξεις στα ευρωτουρκικά με πρόοδο στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε οτι η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη και υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για το πώς μπορούν να δημιουργηθούν θετικά δεδομένα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν κατά την προσέλευση του σε εκδήλωση της Οργανισμού Νεολαίας στη Λευκωσία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ,

ΦΙΛ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2024 - 12:15

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
22:00
Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου
21:45
Συνδρομή Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου
21:00
Συνεχίζονται οι έρυνες για εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο
20:31
Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάσταση του Πρόεδρου του Ιράν
20:25
30χρονη έπεσε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από το σύζυγο της
19:21
20χρονος είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών
19:11
Συζητήσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών για αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
18:50
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.