Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό

Photo by Iakovos Hatzistavrou / AFP

Στάσιμες παραμένουν οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος εξήγησε ότι οι εργασίες που επανήρχισαν τόσο οι χερσαίες όσο και για την πλωτή μονάδα βαίνουν καλώς αλλά ο τρίτος πυλώνας που αποτελεί την προβλήτα αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω αποχώρησης του υπεργολάβου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παναστασίου ανέφερε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Τερματικό αφού θα αναλάβει την αεροποίηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όσον αφορά την πλωτή μονάδα, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον εργολάβο και τον νηογνώμονα όπου αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως.

Για τον τομέα της εξόρυξης φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός ανέφερε ότι στις 30 Απριλίου αναμένεται στην Κύπρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΙ και τα νέα φαίνεται πως είναι αισιόδοξα κατά την έκφραση του υπουργού, τόσο για τον αποταμιευτήρα στο Κρόνος 1 όσο και για την επιβεβαιωτική στο Κρόνος 2.

Εντός των ημερών αναμένεται ότι το υπουργείο Ενέργειας θα απαντήσει και στην πρόταση για το Αφροδίτη ενώ εντός του 2025 θα ληφθούν οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις είπε ο υπουργός Γιώργος Παπαναστασίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2024 - 09:08

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.