Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Οι ενότητες που σχετίζονται με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εντάσσονται στο μάθημα «Αγωγή Υγείας» από το 2012 στα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας σε όλες τις τάξεις, από την προ-δημοτική εκπαίδευση μέχρι το γυμνάσιο ενώ μπήκε πλέον σε συγκεκριμένες ώρες στο Λύκειο και στις Τεχνικές Σχολές, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στο Τρίτο, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση στη Βουλή, όπου της ζητήθηκε να δώσει ορισμένα στοιχεία και παράλληλα αξιολογήθηκε το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για την οποία έχουν ακουστεί διάφορα.

Εξήγησε επίσης ότι το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε χθες, ήταν ένα από τα πολλά που συμβαίνουν και πρόσθεσε ότι έτυχε να είναι πριν μερικά χρόνια παρούσα σε μια παιδαγωγική δραστηριότητα, σε νηπιαγωγείο, όπου προέκυψε η μαρτυρία από ένα παιδάκι.

Σκοπός είναι η αυτοπροστασία των παιδιών, είπε η υπουργός Παιδείας για να προσθέσει ότι για σκοπούς διαφάνειας η ύλη αναρτήθηκε από πέρσι στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από την πρώτη αξιολόγηση η οποία ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου η οποία είπε ότι αυτό που ζητείται είναι η καλύτερη εποπτεία και περισσότερο, επικαιροποιημένο και ψηφιακό υλικό. Μας ικανοποιεί, είπε η κυρία Μιχαηλίδου, ότι πλέον τα παιδιά έσπασαν την σιωπή τους και προχωρούν σε καταγγελίες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2024 - 09:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Προειδοποιεί ο ΠΟΥ για απώλειες ανθρώπων στη Γάζα
21:03
Μπορέλ: Λογική η πρόταση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Πολωνίας
19:40
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.