Μείζονος εθνικής σημασίας για την Ελλάδα το ζήτημα της Κύπρου

"Tο ζήτημα της Κύπρου είναι απολύτως μείζονος εθνικής σημασίας και η Ελλάδα θα συνεχίσει να το διαχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο", υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα.

Προσθέτουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και τονίζουν ότι είναι σημαντικό να επισπευθούν οι διαδικασίες για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η θέση που διατυπώνεται από την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι εκτός πλαισίου και δεν μπορεί να συζητηθεί, καθώς αντιβαίνει κάθε έννοια λογικής.

Σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα υπάρξει αποστροφή στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Απριλίου και ότι "πεποίθηση της Ελλάδας είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ρητή αναφορά στο Κυπριακό"

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι "στα συμπεράσματα του Ιουνίου υπήρξε ρητή αναφορά ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι ενεργά παρούσα σε όλα τα στάδια προς την επίλυση του Κυπριακού".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Αλφόνσο Βιτάλης

ΧΡΥ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024 - 17:53

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.