Θετικές αναφορές για το Κυπριακό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Photo by JOHN THYS / AFP - Φωτογραφία Αρχείου

Θετικές αναφορές για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις περιλαμβάνονται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, στο αρχικό κείμενο αναφέρεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραμένει πλήρως προσηλωμένο σε συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές στις οποίες βασίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Βρυξέλλες χαιρετίζουν τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Εκφράζουν επίσης ετοιμότητα να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην υποστήριξη όλων των σταδίων της διαδικασίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στο κείμενο τονίζεται ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδίδει μεγάλη σημασία στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, η οποία, όπως υπογραμμίζεται, μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις Βρυξελλών - Άγκυρας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ, θα ακολουθήσουν δύσκολες διαπραγματεύσεις προκειμένου να καταλήξει η τελική επιλογή λέξεων και εκφράσεων για το κείμενο, με χώρες όπως η Γερμανία να προσπαθούν να δώσουν θετικά μηνύματα για την Τουρκία.

Καθοριστική θα είναι και η συζήτητη που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ηγετών στις 17 και 18 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / Μαρία Ψαρά

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024 - 17:08

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.