ΥΠΕΞ Λιβάνου: Συμφωνία με Κύπρο για μεταναστευτικό, όμως πρέπει να αποφασίσει η ΕΕ

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, ο λιβάνιος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

'Υστερα από συνάντηση στην Αθήνα, με τον 'Ελληνα ομόλογο του, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου ανέφερε, επίσης, ότι ο Λίβανος και η Κύπρος συμφώνησαν σε σειρά θεμάτων, αλλά οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Λιβάνιος υπουργός δήλωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η καλή συνέργασία Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου, σημειώνοντας ότι η μεταναστευτική κρίση στον Λίβανο είναι ανεξέλεγκτη, ενόσω απουσιάζουν βιώσιμες λύσεις.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίπ προειδοποίησε ότι η κρίση χτυπά την πόρτα της Κύπρου και, πιθανότατα, της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι κράτη, που συμμερίζονται τις απόψεις του Λιβάνου, της Κύπρου και της Ελλάδας πρέπει να συνεργαστούν ώστε να διαφοροποιηθεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να δοθεί βοήθεια στους μετανάστες για επιστροφή στη Συρία και να τους υποστηρίξει στην ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων και χωριών τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΕΡΤ

ΠΑΧ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024 - 22:30

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.