Σε πορεία όξυνσης οι σχέσεις Γαλλίας - Αζερμπαϊτζάν

Photo by KAREN MINASYAN / AFP

Σε πορεία όξυνσης βρίσκονται οι σχέσεις Γαλλίας - Αζερμπαϊτζάν, μετά τις κατηγορίες του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, ότι το Μπακού υποδαυλίζει τις συγκρούσεις και ενθαρρύνει τις αποσχιστικές τάσεις στα γαλλικά νησιά της Νέας Καληδονίας στον Ειρηνικό.

Η Νέα Καληδονία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από βίαιες ταραχές που προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Για την αποκατάσταση της τάξης η Γαλλία έστειλε τουλάχιστον διακόσιους στρατιώτες για να ενισχύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε λύπη γιατί ομάδα των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Νέας Καληδονίας προχώρησε σε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν. Τόνισε, ωστόσο, ότι "παρά τις απόπειρες ανάμιξης η Γαλλία θα παραμείνει κυρίαρχη στο σπίτι της".

Το Αζερμπαϊτζάν απάντησε λίγο αργότερα ότι οι γαλλικές κατηγορίες είναι αβάσιμες και προκλητικές και κατήγγειλε ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε "εκστρατεία κατασυκοφάντησης" του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ, ΕΡΤ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2024 - 15:05

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Μαρκ Ρούτε: Θα είναι ο επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ
18:18
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17:58
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.