Σύνταξη νομοσχεδίου διαχωρισμού της Νομικής Υπηρεσίας

Φωτογραφία Αρχείου

Ο διαχωρισμός της Νομικής Υπηρεσίας σε νομικό σύμβουλο του κράτους και δημόσιο κατήγορο προχωρά, με την σύνταξη νομοσχεδίου για τροποποίηση του Συντάγματος, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ανέφερε πως, η αλλαγή θα είναι ριζοσπαστική και θα αλλάξει η λειτουργία ενός θεσμού ηλικίας 65 ετών.

Σε ότι αφορά την Αρχή κατά της Διαφθοράς ο κύριος Χαρτσιώτης είπε πως ο θεσμός αυτός είναι πρόσφατος και αν χρειάζονται αλλαγές θα πρέπει να κατατεθούν είτε από την κυβέρνηση είτε από την Βουλή.

Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας στις Κεντρικές Φυλακές θα αντιμετωπιστεί σε μέγιστο βαθμό.

Αναφέρθηκε στο νέο σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων που θα λειτουργήσει σε ένα με ενάμιση χρόνο και η αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των φυλακών.

Όπως είπε εντός Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η ανακαινισμένη πτέρυγα, η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει διακόσιους-σαράντα κρατούμενους. Πρόσθεσε ότι μέχρι το 2027 θα ανεγερθεί νέα πτέρυγα στις φυλακές η οποία θα φιλοξενεί τριακόσιους-εξήντα κρατούμενους. .

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Παναγιώτης Καπαρής

ΧΡΥ//ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2024 - 12:24

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Η UNFICYP σε συζητήσεις με ΚΔ για αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νεκρή ζώνη
21:00
Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από καύσωνα σε Δήμους Λατσιών και Στροβόλου
20:46
Αποφυγή ασκήσεων σε υπαίθριους χώρους, εν ώρα καύσωνα, συστήνει ο ΚΟΑ
20:40
ΗΠΑ: 50 δις δολάρια στην Ουκρανία από την περιουσία της Ρωσίας -Πως απαντά η Μόσχα
20:33
Προσηλωμένη η κυβέρνηση στη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την καινοτομία
20:27
Βρετανία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ
20:01
Με το δεξί θα αρχίσει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέει ο ΥΠΕΣ
19:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/06/24
17:32
Ντίνος Έλληνας: «Τα πρώτα 400 κλιματιστικά σε 20 σχολεία, εντός Αυγούστου»
17:20
Συμβόλαια με ΗΠΑ για αγορά μαχητικών F16, υπέγραψε η Τουρκία
17:14
Φόρουμ Ισπανίας -Τουρκίας: Συναλλαγές 20 δις και αιχμές κατά της Κύπρου από Ερντογάν
17:06
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για αύριο -Κίτρινη για απόψε στα ορεινά
16:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.