Πρόεδρος: Η Κυβέρνηση επενδύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Η Κυβέρνηση επενδύει στην Ευρωπαϊκή Ενωση για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού αξιοποιώντας και όλα τα πολιτικο-οικονομικά μέσα και εργαλεία που διαθέτει, στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ιδιαίτερα τον ρόλο που επιδιώκεται να έχουν οι Βρυξέλλες στην εξεύρεση λύσης επισημαίνοντας ότι το Κυπριακό, είναι ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα.

Υπέδειξε για ακόμα μιά φορά ότι δεν διεκδικούμε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από ό,τι απολαμβάνουν οι πολίτες των υπολοίπων κρατών μελών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2004 στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αποτελεί τη σημαντικότερη επιτυχία, την πιο καθοριστική εξέλιξη για την πατρίδα μας από ιδρύσεώς της το 1960.Υπήρξε, πρόσθεσε, το επιστέγασμα μιας πολυετούς στρατηγικής επιδίωξης, σε μια πορεία όπου όλες οι Κυβερνήσεις κατέβαλαν επίπονες και επίμονες προσπάθειες, πάντα με την πολύτιμη αρωγή της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Υπέδειξε παράλληλα, ότι η ισχύς των κρατών - μελών έγκειται στην ένωσή τους, σημειώνοντας πως μόνο αν είναι ενωμένα στην πολυμορφία τους, μοιραζόμενα τις κοινές αρχές και αξίες τους, μπορούν όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά και να πρωταγωνιστήσουν στο σημερινό διεθνές πλαίσιο με τους έντονους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, την αστάθεια και τις πολλαπλές προκλήσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στα εγκαίνια της περιηγητικής έθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφορίων, με θέμα "είκοσι χρόνια Κύπρος-Ευρωπαϊκή Ενωση".

88193.jpg

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαΐου 2024 - 21:30

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Η UNFICYP σε συζητήσεις με ΚΔ για αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νεκρή ζώνη
21:00
Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από καύσωνα σε Δήμους Λατσιών και Στροβόλου
20:46
Αποφυγή ασκήσεων σε υπαίθριους χώρους, εν ώρα καύσωνα, συστήνει ο ΚΟΑ
20:40
ΗΠΑ: 50 δις δολάρια στην Ουκρανία από την περιουσία της Ρωσίας -Πως απαντά η Μόσχα
20:33
Προσηλωμένη η κυβέρνηση στη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την καινοτομία
20:27
Βρετανία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ
20:01
Με το δεξί θα αρχίσει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέει ο ΥΠΕΣ
19:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/06/24
17:32
Ντίνος Έλληνας: «Τα πρώτα 400 κλιματιστικά σε 20 σχολεία, εντός Αυγούστου»
17:20
Συμβόλαια με ΗΠΑ για αγορά μαχητικών F16, υπέγραψε η Τουρκία
17:14
Φόρουμ Ισπανίας -Τουρκίας: Συναλλαγές 20 δις και αιχμές κατά της Κύπρου από Ερντογάν
17:06
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για αύριο -Κίτρινη για απόψε στα ορεινά
16:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.