Πρόεδρος: Η κυβέρνηση εργάζεται για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κράτους (Βίντεο)

Η κυβέρνηση εργάζεται για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κράτους, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο θέμα της κατασκευής του τερματικού επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Επεσήμανε πως οι χθεσινές συζητήσεις με τον πρέσβη της Κίνας, για το αδιέξοδο το οποίο προκαλεί με την στάση της η κινεζική κρατική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, ήταν αποκλειστικά σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν κάνει τεχνικές διαπραγματεύσεις.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί, διαπραγματεύεται και προσεγγίζει τα θέματα, με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Σημείωσε, επίσης, ότι εάν παραστεί ανάγκη, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, ωστόσο υπέδειξε πως πρέπει να αξιολογηθούν οι διαδικασίες που ακολουθούνται.

"Δεν θα έπρεπε να χρειάζονται παρεμβάσεις από τον εκάστοτε πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε για το θέμα του τερματικού, είτε για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα", σημείωσε ο Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο σχέδιο "Αμάλθεια", είπε ότι μπήκε στις ράγες και είναι σημαντικό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει αρκετή βοήθεια από τρίτες χώρες που θέλουν να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια.

Τόνισε ότι σύντομα θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Κύπρο, αρχηγοί κρατών που έχουν στηρίξει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μαΐου 2024 - 13:03

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Η UNFICYP σε συζητήσεις με ΚΔ για αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νεκρή ζώνη
21:00
Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από καύσωνα σε Δήμους Λατσιών και Στροβόλου
20:46
Αποφυγή ασκήσεων σε υπαίθριους χώρους, εν ώρα καύσωνα, συστήνει ο ΚΟΑ
20:40
ΗΠΑ: 50 δις δολάρια στην Ουκρανία από την περιουσία της Ρωσίας -Πως απαντά η Μόσχα
20:33
Προσηλωμένη η κυβέρνηση στη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την καινοτομία
20:27
Βρετανία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ
20:01
Με το δεξί θα αρχίσει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέει ο ΥΠΕΣ
19:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/06/24
17:32
Ντίνος Έλληνας: «Τα πρώτα 400 κλιματιστικά σε 20 σχολεία, εντός Αυγούστου»
17:20
Συμβόλαια με ΗΠΑ για αγορά μαχητικών F16, υπέγραψε η Τουρκία
17:14
Φόρουμ Ισπανίας -Τουρκίας: Συναλλαγές 20 δις και αιχμές κατά της Κύπρου από Ερντογάν
17:06
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για αύριο -Κίτρινη για απόψε στα ορεινά
16:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.