Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων

Αισιόδοξοι ότι οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο των ευρω-τουρκικών σχέσεων μπορούν να προχωρήσουν εμφανίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν και ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Όλιβερ Βαρχέλι, ύστερα από συνάντηση τους στην Αγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι θεωρεί καλά νέα για την Τουρκία το γεγονός ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τον οδικό χάρτη που έχει καταρτίσει για την Τουρκία.

"Η Τουρκία", πρόσθεσε, επιθυμεί οι ευρωτουρκικές σχέσεις να οδεύουν προς θετική κατεύθυνση, προσθέτοντας συνεχώς τον ένα λίθο πάνω στον άλλο".

Ο Χακάν Φιντάν κατηγόρησε κάποια κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι χρησιμοποιούν "φτηνό και ανέξοδο", κατά την έκφραση του, λόγο,τον οποίο συνδυάζουν με το μεταναστευτικό.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η συνεργασία με την Τουρκία είναι πιο αναγκαία από ποτέ και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πάντα την Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, βασικό εταίρο, στρατηγικό και σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο ένοπλων συγκρούσεων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Άννα Ανδρέου

ΠΑΧ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2024 - 19:04

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες
16:21
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
16:05
Πυρκαγιά παρά την κοινότητα Κάθηκα
15:47
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες στην Κύπρο
15:42
Ποινή φυλάκισης σε νεαρό για εισαγωγή 17 κιλών κάνναβης
15:39
Τρίτη σύλληψη για την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού σε κοιμητήριο
15:36
Tο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον του Γκερασίμοφ
15:28
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει επισήμως σήμερα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία
14:31
ΕΔΑΔ: Η Ρωσία διέπραξε πολλαπλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία
14:18
Στην προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης με την Χεζμπολάχ επικεντρώνεται το Ισραήλ
14:06
Αντι-Navtex εξέδωσε η Τουρκία
13:37
Συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
13:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.