Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου

Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μάχη γιά την κατάσβεση των μετώπων της φωτιάς.

Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα μεταξύ των κοινοτήτων Λινούς και Φλάσου, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις οκτώ και τριάντα.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 20 εκταρίων καλυμμένη με πεύκα, θάμνους και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 84 άτομα του Τμήματος Δασών με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 3 προωθητές γαιών, 2 βυτιοφόρα και 2 γεωργικούς ελκυστήρες. Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης του Τμήματος Δασών συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 16 άτομα και 5 πυροσβεστικά οχήματα και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με 6 άτομα και 3 πυροσβεστικά οχήματα.

linou flasou 2.jpg

Επιπρόσθετα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, ένα ελικόπτερο της Ιορδανίας που εδρεύει στην Κύπρο και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Στην επαρχία Πάφου ξέσπασαν το απόγευμα τρείς πυρκαγιές. Γύρω στις οκτώ απόψε η Πυροσβεστική  ανακοίνωσε σε εξέλιξη πυρκαγιά, μεταξύ των κοινοτήτων Αγίου Δημητριανού και Κανναβιούς. Εκ πρώτη όψεως η φωτιά είναι διαχειρίσιμη.

Ενωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή "Μάντρα" της Κοινότητας Τίμης, στην Πάφο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά  κατέκαυσε τρία εκτάρια με  ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση, αμπέλια και  δέντρα. Κάηκε επίσης  ένα παλιό ακατοίκητο υποστατικό. Για την κατάσβεση της φωτιάς χρησιμοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα, δύο κινητές μονάδες και δύο ενάερια μέσα πυρόσβεσης.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, σύμφωνα με την οποία  τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο  άλλη  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Αναρίτα .  

ΠΟΤ/ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2024 - 21:23

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17:58
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
[ΒΙΝΤΕΟ] Χαρτσιώτης: Τα μέτρα της Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας αξιολογούνται καθημερινά
12:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.