Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αρχές Ιουνίου ενημερώνει τον ΓΓ του ΟΗΕ η Μαρία Άνχελα Ολγκίν

Εντός Ιουνίου και ενδεχομένως εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου, αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για ενημέρωση του Αντόνιο Γκουτέρες η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από δικής μας πλευράς είμαστε έτοιμοι για διάλογο,  ξέρουμε τι θέλουμε και  ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

"Μακάρι να υπάρξει είτε θετική ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά είτε και πρόσκληση από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα . Έχω μεταφέρει στην κυρία  Ολγκίν ότι είμαι έτοιμος για συνάντηση", δήλωσε ο Πρόεδρος. Κληθείς να σχολιάσει την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο  Μoody’s, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε  ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη.

"Θεωρώ ότι είναι αναγνώριση του τριπτύχου της οικονομικής πολιτικής της  Κυβέρνησης ,  που συνοψίζεται σε υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, σε ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και σε συνεχείς και τολμηρές μεταρρυθμίσεις" , πρόσθεσε ο κύριος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς αν το πιθανό νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορεί να επηρεάσει ναυτιλιακές εταιρείες στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

απάντησε ότι σε συνεργασία με την Ελλάδα και άλλα κράτη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης του θέματος.

ΠΟΤ/ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2024 - 16:56

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Μαρκ Ρούτε: Θα είναι ο επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ
18:18
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17:58
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.