Γιούνκερ: Η Κύπρος ήταν πολύ επιτυχημένη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης

Photo by KENZO TRIBOUILLARD POOL AFP

"Η Κύπρος ήταν πολύ επιτυχημένη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, εν μέσω των πιέσεων από το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κυπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε ότι το Eurogroup μεταχειρίστηκε λάθος την Κύπρο κατά τον πρώτο γύρο συζητήσεων, κάνοντας λόγο για "βαθιά άδικη" μεταχείριση των απλών Κυπρίων από τη διεθνή κοινότητα.

"Οι Κύπριοι", είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, "θα πρέπει να είναι περήφανοι γιατί, από μια καταστροφική κατάσταση, κατάφεραν να βρεθούν στο μέσο του σοβαρού τμήματος της ευρωζώνης".

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κύριος Γιούνκερ επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστει η συζήτηση από το σημείο που είχε μείνει στο Κραν Μοντανά. Διατύπωσε, επίσης, την άποψη ότι οι προοπτικές επίλυσης του προβλήματος δεν έχουν εξαφανιστεί.

Ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν πρόσθεσε ότι, αν βρεθούν τρόποι επανασύνδεσης του Ερντογάν με το Κυπριακό, υπάρχουν πιθανότητες, γιατί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, έχει τη θέληση, όπως ανέφερε, να φτάσει μέχρι τέλους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2024 - 11:38

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Μαρκ Ρούτε: Θα είναι ο επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ
18:18
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17:58
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.