Γρήγορα ανέκαμψε από την πανδημία η οικονομία της Κύπρου

Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρίνει ότι η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέκαμψε γρήγορα από την πανδημία και έχει αποδειχθεί ανθεκτική σε πολλούς δυσμενείς κραδασμούς.

Σε ανακοίνωση, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τις κυπριακές αρχές, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσθέτει ότι η ανάπτυξη παραμένει πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, στηριζόμενη στην ανάκαμψη του τουρισμού και των χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, την ενίσχυση του τομέα της πληροφορικής και τις ισχυρές επενδύσεις.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο βασικός πληθωρισμός έπεσε κάτω από το δύο τοις εκατόν λόγω της μείωσης των τιμών της ενέργειας και της αυστηρότερης δημοσιονομικής πολιτικής.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι είναι κυρίως εξωτερικοί και σχετίζονται με την ύφεση σε μεγάλες τουριστικές αγορές, την κλιμάκωση των περιφερειακών συγκρούσεων και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2024 - 08:50

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17:58
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
[ΒΙΝΤΕΟ] Χαρτσιώτης: Τα μέτρα της Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας αξιολογούνται καθημερινά
12:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.