Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια

Photo by Kirill KUDRYAVTSEV AFP

Αρχίζει στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, Συγκεκριμένων Περιοχών Υπαίθρου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε στο Τρίτο ότι στα Σχέδια εντάσσονται πέραν των 400 κοινοτήτων και, με αυτά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν επίδομα από 20 έως 70 χιλιάδες ευρώ για σκοπούς στέγασης, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου πρόσθεσε ότι τα σχέδια αναθεωρήθηκαν ύστερα από εισηγήσεις οργανωμένων συνόλων και πολιτών, ώστε να διορθωθούν στρεβλώσεις και να διευρυνθεί το πεδίο δράσης τους.

Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι κοινότητες όπως ο Αστρομερίτης και η Περιστερώνα εντάχθηκαν στις ακριτικές περιοχές, από τις οποίες θα αφαιρεθούν από την πρώτη Ιανουαρίου 2025, ο Αστρομερίτης και η Περιστερώνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνησε ότι η υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματα στήριξης των κατοίκων Ορεινών και Απομακρυσμένων Περιοχών έχει ως καταληκτική ημερομηνία την πέμπτη Ιουλίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2024 - 11:17

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Μαρκ Ρούτε: Θα είναι ο επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ
18:18
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17:58
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.