Μεγάλη σημασία αποδίδει η Λευκωσία στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Photo by Aris MESSINIS AFP

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Τον ενημέρωσε για τις τελευταίες επαφές της κυρίας Ολγκίν στη Λευκωσία, ενόψει της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, επί τουρκικού εδάφους.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, θα συζητηθεί και το Κυπριακό.

Υπογράμμισε την ίδια στιγμή, πως η Λευκωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη συνάντηση, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι στοχεύει και στην αξιοποίηση των ευρωτουρκικών, ως εργαλείου δημιουργίας προϋποθέσεων οι οποίες θα οδηγήσουν στην επίλυση του Κυπριακού.

Ο κύριος Αντωνίου επεσήμανε ότι ενόσω συνεχίζεται η προσπάθεια της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και παρά τις δυσκολίες, η ελληνοκυπριακή πλευρά - με ρεαλισμό - αναμένει το πράσινο φως από την Τουρκία, για κινήσεις στο Κυπριακό.

Είπε, ακόμη, ότι από την στιγμή που η ίδια η κυρία Ολγκίν θεωρεί πως υπάρχει έδαφος για συνέχιση των συζητήσεων, η ελληνοκυπριακή πλευρά στηρίζει την προσπάθειά της και παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Μαΐου 2024 - 08:59

Τελευταιες Ειδησεις

20 Μαΐου
Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν ο αντικαταστάτης του Ραΐσι
10:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
09:36
Υπουργός Εξωτερικών: Υπάρχει αποτέλεσμα από την κοινή επίσκεψη στον Λίβανο
09:30
Δεν αξιολογείται ως σοβαρό το απειλητικό μήνυμα που στάληκε στα σχολεία
09:27
Λίβανος: Μείωση της παράτυπης μετανάστευσης προς την Κύπρο
09:22
Υπουργός Ενέργειας: Υπάρχει υλοποιήσιμο σχέδιο βήτα
09:16
Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Κινέζο πρέσβη το απόγευμα
09:12
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 20/05/24
09:07
Συλλυπητήρια Χαμάς και Χούθι στο Ιράν
08:56
Νεκρός ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι
08:49
19 Μαΐου
Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου
21:45
Συνδρομή Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου
21:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.