Και τώρα αποτίμηση απο ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Τα θεσμικά όργανα των κομμάτων άρχισαν να προβαίνουν στις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι το Πολιτικό Γραφείο του προέβη σε μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Επισημάνθηκε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αναμφίβολα αρνητικό, ενώ εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα σε σχέση με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου: Από τους 20 δήμους της ελεύθερης Κύπρου εκλέχθηκαν 8 δήμαρχοι που προέρχονται από το ΑΚΕΛ και άλλοι 6 που στηρίζονται από το Κόμμα. Παράλληλα τρεις από τους πέντε προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ΑΚΕΛ. Στους κατεχόμενους δήμους, οι 6 από τους 9 εκλεγμένους δημάρχους στηρίζονται από το ΑΚΕΛ. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων για τα δημοτικά συμβούλια καταδεικνύει αύξηση σχεδόν 5% για τους συνδυασμούς του ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ θα προχωρήσει, όπως αναφέρεται, σε αντικειμενική ανάλυση για θέματα που πρέπει να διορθωθούν και για θετικά στα οποία πρέπει να οικοδομήσει.

Ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφέρει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η  ηγεσία του κόμματος θα συζητήσει και θα αναλύσει τα μηνύματα από τις εκλογές με όλες τις διευρυμένες Επαρχιακές Γραμματείες της παράταξης και τις διασυνδεδεμένες οργανώσεις.

Ακολούθως, την πρώτη Ιουλίου, θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ για εσωτερική ανάλυση και καθορισμό των επόμενων βημάτων.

Το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε ότι διεξοδική συζήτηση και αποτίμηση των αποτελεσμάτων των διπλών εκλογών θα γίνει σε συνεδρίες του Εκτελεστικού Γραφείου στις 19 Ιουνίου και της Κεντρικής Επιτροπής την 1η Ιουλίου.

ΠΧ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2024 - 00:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
Τόνοι βοήθειας για δυσπραγούντες συνανθρώπους μας
17:27
Στοχευμένη επίθεση στη Βηρυτό ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιήσαν οι Ισραηλινές στρατιωτικες δυνάμεις
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 20/9/2024
16:21
Ανησυχία εκφράζει η Λευκωσία για τις εξελίξεις στο Λίβανο
15:59
Δάνειο μέχρι 35 δισεκατομμύρια ευρώ θα παραχωρήσει η Κομισιόν στην Ουκρανία
15:41
Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού
15:38
[ΒΙΝΤΕΟ] Εβδομάδα ουσιαστικών ζυμώσεων για το Κυπριακό - Στη Νέα Υόρκη αύριο ο Πρόεδρος
14:52
Σύντομα η απάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για χρηματοδότηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης
14:31
[ΒΙΝΤΕΟ] Νέα συνάντηση αύριο των εμπλεκομένων μερών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
14:17
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να απαντήσει κατά πόσον έχει διασφαλιστεί το κόστος της ηλεκτρικής διασύνδεσης
13:51
Χαρτιώτης: Θα προχωρήσει η διαδικασία εκσυγχρονισμού Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
13:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.