Στόχος η περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου - ΗΠΑ

To Kυπριακό, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ο αναβαθμισμένος ρόλος της Κύπρου και η συνεργασία μεταξύ Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών ηταν στο επίκεντρο σειράς επαφών που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αλλά και με την ηγεσία των Δημοκρατικών στην Γερουσία και την Βουλή.

Σε δηλώσεις, έξω από το Καπιτώλιο, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι κοινό συμπέρασμα από τις συναντήσεις του είναι η επιβεβαίωση της άριστης σχέσης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των δύο χωρών και η κοινή προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση της σχέσης αυτής, ώστε η Κύπρος να καταστεί στρατηγικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έξω από το Καπιτώλιο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση καταδίκης της πεντηκοστής επετείου της τουρκικής εισβολής στην οποία παρευρέθηκε και η Δημοκρατική, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2024 - 17:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουλίου
Μητσοτάκης: Διεκδικούμε ένα κυπριακό ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
11:36
Στο Μακάρειο Νοσοκομείο 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα
11:14
Πορτοκαλί προειδοποίηση για καύσωνα - Στους 43 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
11:05
Προέδρος στο ΡΙΚ: "Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσουμε σε λύση του Κυπριακού"
10:57
Eκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοουμένους σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου
09:34
Κλάπηκαν 3 από τα 7 γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο Γκρέκο
09:05
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα
08:34
50 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Ο κυπριακός λαός καταδικάζει το έγκλημα και τιμά τους πεσόντες
08:27
Σε ανεπαρκείς ποιοτικούς ελέγχους αποδίδουν αναλυτές το χάος που προκλήθηκε με το CrowdStrike ενός λογισμικού κυβερνοασφάλειας
08:27
UEFA: Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για το «Gibraltar is Spanish»
06:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
06:43
Συνθήκες καύσωνα επικρατούν σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία
06:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.