Φεύγουν οι ξένοι κάτοικοι και οι συνταξιούχοι που διέμεναν στα κατεχόμενα

Ξένοι υπήκοοι, συνταξιούχοι, που είχαν αγοράσει περιουσίες στα κατεχόμενα και διέμεναν χρόνια τώρα, φεύγουν πλέον λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τις αλλαγές στην «άδεια παραμονής», γράφει η διαδικτυακή Μπούγκιουν Κίπρις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην πολιτική αδειών παραμονής και ιδιοκατοίκησης αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους να μεταναστεύσουν σε πιο ευνοϊκές χώρες της Ευρώπης.

Γράφει για αλλοδαπούς κάτοικους που επικοινώνησαν με την εφημερίδα λέγοντας ότι αντί το «κράτος» να τους διευκολύνει να ξεπεράσουν την πολυπλοκότητα των νέων πολιτικών, τους κατεύθυνε σε ανεξάρτητους συμβούλους.

«Με αμοιβές που φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ, η καθημερινότητα των κατοίκων έχει μετατραπεί σε εφιάλτη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί από αυτούς τους αλλοδαπούς ηλικιωμένους κατοίκους είναι ακινητοποιημένοι και δεν μπορούν πλέον να οδηγήσουν, αλλά τους λένε ότι πρέπει να πάνε στην κατεχόμενη Λευκωσία για να ανανεώσουν τους διαδικτυακούς τους κωδικούς πρόσβασης.

«Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους και δεν μπορούν να επισκεφθούν τα παιδιά/εγγόνια τους για να μην γίνουν παράνομοι. Πολλοί αισθάνονται ότι οι αρχές τούς έχουν ξεχάσει και σκόπιμα τούς δυσκολεύουν να μείνουν εδώ», σημειώνει και προσθέτει ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ (Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Λετονία κ.λπ.) καλούν τους κατοίκους στο ψευδοκράτος να μετακομίσουν στις χώρες τους, υποσχόμενες να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και φθηνότερη.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουνίου 2024 - 18:09

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουλίου
Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα
12:22
Θετικά μηνύματα λαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό
12:17
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 20/07/24
12:13
Μητσοτάκης: Διεκδικούμε ένα κυπριακό ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
11:36
Στο Μακάρειο Νοσοκομείο 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα
11:14
Πορτοκαλί προειδοποίηση για καύσωνα - Στους 43 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
11:05
Προέδρος στο ΡΙΚ: "Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσουμε σε λύση του Κυπριακού"
10:57
Eκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοουμένους σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου
09:34
Κλάπηκαν 3 από τα 7 γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο Γκρέκο
09:05
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα
08:34
50 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Ο κυπριακός λαός καταδικάζει το έγκλημα και τιμά τους πεσόντες
08:27
Σε ανεπαρκείς ποιοτικούς ελέγχους αποδίδουν αναλυτές το χάος που προκλήθηκε με το CrowdStrike ενός λογισμικού κυβερνοασφάλειας
08:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.