Από υποδομή της ΑΗΚ η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά

Φωτογραφία Αρχείου

Από υποδομή της ΑΗΚ, με μετασχηματιστή και άλλα συστήματα, προκλήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά, όπως κατέδειξε επιτόπια έρευνα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Γρηγορίου ανέφερε πως εντός των επομένων ημερών θα γίνουν επιπλέον έλεγχοι, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον η αρχική εκτίμηση ευσταθεί ή όχι.

Υπογράμμισε ότι, ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου συμβάντος, όλοι αναγνωρίζουν και συμφωνούν, πως υπό συγκεκριμένες συνθήκες - τα συστήματα, τα δίκτυα ηλεκτρισμού και η υποδομή της Αρχής Ηλεκτρισμού - μπορούν να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο κύριος Γρηγορίου υπενθύμισε, μάλιστα, τη συγκρότηση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή λειτουργών και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της ΑΗΚ, για προσδιορισμό των επικίνδυνων σημείων οπού υπάρχουν γυμνά καλώδια της Αρχής, ώστε να προχωρήσει η κάλυψη ή η αντικατάστασή τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2024 - 08:42

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουλίου
Μητσοτάκης: Διεκδικούμε ένα κυπριακό ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
11:36
Στο Μακάρειο Νοσοκομείο 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα
11:14
Πορτοκαλί προειδοποίηση για καύσωνα - Στους 43 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
11:05
(LIVE) Προέδρος στο ΡΙΚ: "Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσουμε σε λύση του Κυπριακού"
10:57
Eκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοουμένους σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου
09:34
Κλάπηκαν 3 από τα 7 γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο Γκρέκο
09:05
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα
08:34
50 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Ο κυπριακός λαός καταδικάζει το έγκλημα και τιμά τους πεσόντες
08:27
Σε ανεπαρκείς ποιοτικούς ελέγχους αποδίδουν αναλυτές το χάος που προκλήθηκε με το CrowdStrike ενός λογισμικού κυβερνοασφάλειας
08:27
UEFA: Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για το «Gibraltar is Spanish»
06:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
06:43
Συνθήκες καύσωνα επικρατούν σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία
06:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.