Υπουργός Παιδείας: Να καταγγέλλονται θεματοθέτες που είναι εκτός της νομοθεσίας

Η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε πως δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις καθολικές αντιδράσεις για τη δυσκολία του γραπτού των μαθηματικών για τις παγκύπριες εξετάσεις.

Επισήμανε πως εάν το γραπτό ήταν δύσκολο για όλους, τότε δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, επειδή μέσα από την στατιστική επεξεργασία, φαίνεται και ο βαθμός δυσκολίας της κάθε ερώτησης και του κάθε υποερωτήματος ξεχωριστά.

Η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε επίσης ότι τώρα, πρέπει να αφεθούν τα παιδιά απερίσπαστα να ολοκληρώσουν την εξεταστική περίοδο και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες εκπλήξεις, ώστε τα παιδιά πραγματικά να αποδώσουν παρόλο που είχαν αυτή την άσχημη εμπειρία.

Σχετικά με τις καταγγελίες ότι θεματοθέτες διατηρούν φροντιστήρια και όχι μόνο, κάλεσε όσους έχουν στοιχεία να τα καταθέσουν για να γίνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι το Υπουργείο θα λάβει μέτρα και θα προτείνει αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας για τους θεματοθέτες.

Η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους, θεματοθέτες που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους προς όφελος των παιδιών, να έχουν κυρώσεις. "Μία καλή λύση είναι να μην συμμετέχουν ξανά στην επόμενη θεματοθέτηση", ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Σημείωσε επίσης ότι το ζήτημα των θεματοθετών προκύπτει από τη νομοθεσία των Παγκύπριων Εξετάσεων και διαβεβαίωσε ότι το θέμα αυτό θα απασχολήσει το υπουργείο Παιδείας, μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιουνίου 2024 - 13:40

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Καταστροφικές καταιγίδες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες
21:55
Συμπλοκή οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού - 3 τραυματίες
21:51
Ιεροσόλυμα: Ολοκληρώθηκε η τετραήμερη διαδήλωση για τερματισμό του πολέμου στην Γάζα
21:07
Νέα ισραηλινή επίθεση στην Γάζα - στους 90 οι νεκροί και 300 τραυματίες
21:04
Ελπίδα Χριστοδουλίδη ότι σύντομα θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου
20:37
ΑΚΕΛ: Αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές - Θετικό στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
19:12
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
18:00
2 νέες συλλήψεις για την έκρηξη σε καφετέρια στην Λευκωσία
16:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
16:27
Διπλά συγχαρητήρια Ίλον Μάσκ στον Φειδία Παναγιώτου με εκατομμύρια θεάσεις
16:08
Προκλητικά πανηγύρια για την επέτειο της τουρκικής εισβολής ετοιμάζει το ψευδοκράτος
16:03
Επεκτείνεται στις 60 ημέρες ο χρόνος αποπληρωμής των προστίμων, για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.