[ΒΙΝΤΕΟ] Παράταση των μέτρων στήριξης αποφάσισε το Υπουργικό

Παράταση των μέτρων στήριξης αποφάσισε, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο, ως αντιστάθμισμα στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η επέκταση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ως επίσης και της εφαρμογής μηδενικού ή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, δήλωσε πως η επιδότηση στα τιμολόγια της Αρχής Ηλεκτρισμού θα συνεχιστεί έως το τέλος Οκτωβρίου και θα καλύπτει, οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Όσον αφορά τους ευάλωτους καταναλωτές, η επιδότηση θα καλύπτει το 100% της αύξησης στην τιμή χρέωσης.

Το κόσμος του μέτρου υπολογίζεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ και όπως δήλωσε ο κύριος Λετυμπιώτης, υπολογίζεται να επωφεληθούν τετρακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά και εκατό χιλιάδες επιχειρήσεις.

Αναφορικά με την εφαρμογή μηδενικού ή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά ήδη, αυτή παρατείνεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και το μέτρο κοστολογείται περίπου στα έντεκα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε πως η υπεύθυνη και συνετή δημοσιονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, μακριά από λαϊκισμούς και παροχολογία, θεμελιώνει τις διαδοχικές αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας και την καθιστά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι προσφέρεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση, να λαμβάνει στοχευμένα μέτρα, τα οποία βελτιώνουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Photo by JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουνίου 2024 - 14:03

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουλίου
Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες απόψε και αύριο
17:54
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ουσιαστική η ιστορική επίσκεψη του Μητσοτάκη
17:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
17:26
Υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο στο 37%
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/07/24
16:49
Εντείνονται οι πιέσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προς τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του
16:36
Μπανγκλαντές: ήρθησαν οι περισσότερες ποσοστώσεις προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μετά τις βίαιες συγκρούσεις
16:10
Πάγια η Βρετανική θέση επί της μορφής λύσης του Κυπριακού
16:01
Αναστασιάδης: Ποτέ δεν μίλησα για δυο κράτη
15:55
Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Δεν νοείται η Κύπρος να παραμένει διαιρεμένη 50 χρόνια μετά τη τραγωδία του 1974
15:47
Εντείνεται η ανησυχία για διασπορά του πολέμου της Γάζας μετά την πρώτη επίθεση του Ισραήλ κατά της Υεμένης
15:39
Ρώσικα μαχητικά αεροσκάφη απέτρεψαν στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ, λέει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
15:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.