Οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές αποφάσισε το Υπουργικό

Την" κατά χάριν" οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στις επαρχίες Πάφου και Λευκωσίας, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, δήλωσε πως οι πληγέντες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για αποζημίωση, στις οικείες Επαρχιακές Διοικήσεις, έως τις 26 Ιουνίου.

Αποφασίστηκε, ακόμη, όπως παραχωρηθεί δικαίωμα σε ιδιοκτήτες μη αδειοδοτημένων υποστατικών που υπέστησαν ζημιές, να υποβάλουν αίτηση στο Συμβούλιο Μελετών Παρεκκλίσεων για να μελετηθεί το ενδεχόμενο κατ' εξαίρεση αδειοδότησης, ώστε να διεκδικήσουν οικονομική βοήθεια.

Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε την παραχώρηση ενισχύσεων ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, για την άμεση ανακούφιση των αγροτών που πλήγηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, ανέφερε ότι σκοπός της άμεσης παροχής αποζημιώσεων, είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας των γεωργών και των κτηνοτρόφων, οι οποίοι έχουν απολέσει ολοσχερώς ή μερικώς τη γεωργική παραγωγή, τα μέσα παραγωγής και τις υποδομές τους.

Η κυρία Παναγιώτου ανακοίνωσε ότι για τη συνέχιση της γεωργικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας των πληγέντων, αποφασίστηκε η άμεση παραχώρηση προκαταβολής, ως μέρος της συνολικής αποζημίωσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ/ΜΧ

Φωτογραφία Αρχείου

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουνίου 2024 - 14:11

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/07/24
16:24
Το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων προς τα κατεχόμενα θέτει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph
14:56
Πυρκαγιά μεταξύ κοινοτήτων Πάχνας και Πραστειού
14:54
Χριστοδουλίδης: Συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια συζητούνται με την Πρόεδρο της Κομισιόν
14:21
Υπουργός Εξωτερικών: Η Κύπρος αναμένει και από την Ουγγαρία πλήρη στήριξη για την αρχή του μη κατευνασμού του επιτιθέμενου
13:59
Νέο φορέα για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των Βρετανών ανακοίνωσε ο Στάρμερ
13:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
13:00
Η σφαγή στο Παλαίκυθρο, οι πληγές και η δύναμη - 21 Ιουλίου 2024
12:49
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος: Δεν χαρίζουμε σπιθαμή κατεχόμενης γης
11:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 22/07/24
11:45
Απεβίωσε γυναίκα 64 ετών από θερμοπληξία
11:17
[ΒΙΝΤΕΟ] Παγκύπριες εξετάσεις: Οι άριστοι των αρίστων μιλούν στο ΡΙΚ
11:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.