Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του

Φωτογραφία Αρχείου

Στον απόηχο των απειλών του ηγέτη της Χεζμπολάχ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία, νωρίς το απόγευμα με τον Λιβάνιο ομόλογό του.

Κατά την συνομιλία τους, επαναβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις των δύο χωρών.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι περιεφερειακές εξελίξεις, ενώ ο κύριος Κόμπος υπογράμμισε στον Λιβάνιο ομόλογό του τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης τόνισε ότι, οποιοιδήποτε δημόσιοι ισχυρισμοί για εμπλοκή της Κύπρου μέσω των υποδομών της, σε πιθανή αντιπαράθεση που σχετίζεται με το Λίβανο, είναι παντελώς ανεδαφικοί.

Ανέφερε ότι η Κύπρος ουδέποτε παρείχε και ποτέ δεν θα παράσχει διευκολύνσεις, για επιθετική ενέργεια σε βάρος οποιασδήποτε χώρας.

Σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί αξιόπιστο παράγοντα σταθερότητας και αναγνωρισμένο περιφερειακό κέντρο για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, στη βάση των εξαίρετων σχέσεών της με όλα τα κράτη της περιοχής.

Ο κύριος Λετυμπίωτης υπογράμμισε, ακόμη, ότι η Κύπρος είναι σθεναρός υποστηρικτής της επίλυσης διενέξεων μέσω ειρηνικών μέσων και διαλόγου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Επαναλαμβάνει, τέλος, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, "δεν είναι μέρος του προβλήματος, άλλα της λύσης".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΝΠ//ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2024 - 15:53

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουλίου
Μητσοτάκης: Διεκδικούμε ένα κυπριακό ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
11:36
Στο Μακάρειο Νοσοκομείο 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα
11:14
Πορτοκαλί προειδοποίηση για καύσωνα - Στους 43 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
11:05
Προέδρος στο ΡΙΚ: "Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσουμε σε λύση του Κυπριακού"
10:57
Eκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοουμένους σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου
09:34
Κλάπηκαν 3 από τα 7 γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο Γκρέκο
09:05
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα
08:34
50 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Ο κυπριακός λαός καταδικάζει το έγκλημα και τιμά τους πεσόντες
08:27
Σε ανεπαρκείς ποιοτικούς ελέγχους αποδίδουν αναλυτές το χάος που προκλήθηκε με το CrowdStrike ενός λογισμικού κυβερνοασφάλειας
08:27
UEFA: Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για το «Gibraltar is Spanish»
06:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
06:43
Συνθήκες καύσωνα επικρατούν σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία
06:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.