Ραγδαία ανάπτυξη παρουσιάζει ο τομέας της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο

Ραγδαία ανάπτυξη σημείωσε τα τελευταία χρόνια ο τομέας της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πανίκος Μασούρας, Γραμματέας του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του παγκύπριου διαγωνισμού Robotex Cyprus που φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εξέφρασε τη θέση ότι η εισαγωγή της διοργάνωσης Robotex στην Κύπρο το 2017 με την ποικιλία των προκλήσεων που προσφέρει έδωσε περαιτέρω ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ σημείωσε ότι μεγάλος αριθμός ομάδων παιδιών από την Κύπρο συμμετέχουν στη διεθνή διοργάνωση ROBOTEX International και πετυχαίνουν να ανταγωνιστούν επάξια με ομάδες από χώρες με μεγάλη παράδοση στον τομέα όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αμερική, η Ιταλία και να διακριθούν κερδίζοντας πρώτες νίκες.

Κ.Κ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουνίου 2024 - 11:41

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Εξιτήριο για την πριγκίπισσα Άννα μετά από το ατύχημα με άλογο
13:30
Economist: Ο Κιρ Στάρμερ πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός
13:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
13:00
Σεισμός 7 Ρίχτερ έπληξε το Περού
12:24
Νεκρός από κατάρρευση οροφής στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί
12:12
Νεκροί και τραυματίες από σύγκρουση αμαξοστοιχίας στη Σλοβακία
12:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 28/06/24
11:28
Κίτρινη προειδοποίηση - Στους 40 η θερμοκρασία σήμερα
11:15
Το Ισραήλ θα επεκτείνει τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη
10:34
[ΒΙΝΤΕΟ] Σοβαρά επεισόδια στη Λεμεσό μεταξύ ατόμων αραβικής καταγωγής
10:32
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εργασίας: Μείωση της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο του 2024
08:52
Συνεχίζει τις επαφές η Ολγκίν στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό
08:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.