Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Έλλαδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας

"Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία απειλείται ωμά και κυνικά", δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, ο κύριος Γεραπετρίτης τόνισε πως η απειλή που εκτόξευσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Ναζράλα, εναντίον της Κύπρου, "συνιστά απαράδεκτη ενέργεια εναντίον κράτους-μέλους της Ένωσης και απειλή κατά της υπόστασης και της κυριαρχίας του".

Αναφορικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σημείωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κλιμάκωση των εχθροπραξιών, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Η κρίση στο Μέση Ανατολή και το Ουκρανικό θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου, στην οποία συμμετέχει και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουλίου
Αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές ο Τζο Μπάιντεν
21:32
Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων
21:31
Νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων δρόμου Λεμεσού-Σαιττά λόγω καθυστέρησης
20:37
Μαίνονται οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς
20:31
Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες απόψε και αύριο
17:54
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ουσιαστική η ιστορική επίσκεψη του Μητσοτάκη
17:48
Υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο στο 37%
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/07/24
16:49
Εντείνονται οι πιέσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προς τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του
16:36
Μπανγκλαντές: ήρθησαν οι περισσότερες ποσοστώσεις προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μετά τις βίαιες συγκρούσεις
16:10
Πάγια η Βρετανική θέση επί της μορφής λύσης του Κυπριακού
16:01
Αναστασιάδης: Ποτέ δεν μίλησα για δυο κράτη
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.