Αφέθηκε ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ

Ελεύθερος αφέθηκε ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος  εκετελούσε ποινή φυλάκισης στην Βρετανία για υπόθεση διαρροής απόρρητων  εγγράφων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WikiLeaks, ο 52 χρονος Ασάνζ αναχώρησε τη Δευτέρα από την Βρετανία,  όπου ήταν έγκλειστος επί 5 χρόνια, αφού κατέληξε σε συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη.

Η συμφωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπει ομολογία ενοχής για την παράνομη απόκτηση και αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων σχετικά με τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκισή του και τον τερματισμό της πολυετούς διαμάχης του με την Ουάσινγκτον.

Αύριο θα ανακοινωθεί το ύψος της ποινής που θα του επιβληθεί, η οποία θα συμψηφιστεί με το διάστημα της κράτησής του στην Βρετανία και στην συνέχεια ο Τζούλιαν Ασάνζ θα επιστρέψει στην πατρίδα του, την Αυστραλία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2024 - 05:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Οι θέσεις Τατάρ δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση των τ/κ για λύση του Κυπριακού
17:04
Καταζητούνται πέντε άτομα αραβικής καταγωγής για τα επεισόδια στη Λεμεσό
16:59
Ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση και ο τομέας της υγείας
16:49
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/06/24
16:15
Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα
15:55
Την ετοιμότητα για στενή συνεργασία εξέφρασε η νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
15:48
Ποινή φυλάκισης 9 χρόνων σε 42χρονο για υπόθεση ανθρωποκτονίας
15:42
Έντονη ανησυχία ΟΕΒ για την επερχόμενη απεργία των κυβερνητικών ιατρών
15:17
Συγχαρητήρια Προέδρου Χριστοδουλίδη στη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
15:08
Ευαρέσκεια Αννίτας Δημητρίου για έγκριση ψηφίσματος στο ζήτημα της Αμμοχώστου
14:54
Εξιτήριο για την πριγκίπισσα Άννα μετά από το ατύχημα με άλογο
13:30
Economist: Ο Κιρ Στάρμερ πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός
13:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.