Πρόεδρος: Χρέος μας οι ποιοτικές υπηρεσίες και η έγκαιρη πρόσβαση σε αυτές

Θεωρούμε χρέος μας ως πολιτεία να μεριμνήσουμε για την παροχή ποιοτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και να διασφαλίσουμε την έγκαιρη πρόσβασή τους σε αυτές, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Παγκύπριου Κέντρου Τραύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν κατά την τελετή εγκαινίων, από τις 19 Σεπτέμβριου 2022, το Κέντρο Τραύματος έχει χειριστεί 530 τραυματίες από τους οποίους, οι 125 σε κρίσιμη κατάσταση και εκ των οποίων διασώθηκαν οι 107.

Ανακοινώθηκε ακόμη η έναρξη από την επόμενη Δευτέρα, της λειτουργίας ομάδας διασωστικών μηχανών (μοτοσυκλετών) ταχείας επέμβασης της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων για ταχεία ανταπόκριση σε κρίσιμα συμβάντα κατά τις ώρες αυξημένης κυκλοφορίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε στον χαιρετισμό του, ότι η τέλεση των εγκαινίων του Παγκύπριου Κέντρου Τραύματος είναι «μια μέρα σταθμός» για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σημειώνοντας ότι είναι ένα σύγχρονο Κέντρο, το οποίο εστιάζει στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε ασθενείς, «κάτι που έλειπε». «Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι σε τέτοιου είδους τραύματα να υπάρχει άμεση ανταπόκριση», πρόσθεσε. Άρα, συνέχισε «το πιο σημαντικό που κρατάμε από τη σημερινή εκδήλωση είναι ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σαφώς πιο γρήγορα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή συνανθρώπων μας που έχουν αυτή την ανάγκη».

Η λειτουργία του Κέντρου, είπε, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «έρχεται να καλύψει ένα κενό». Στη συνέχεια συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, την Εθνική Επιτροπή Τράυματος, και το ιατρικό προσωπικό «για τα αποτελέσματα».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανάφερε ακόμη ότι, ο τομέας της υγείας μαζί με αυτόν της παιδείας «αποτελούν τους πιο σημαντικούς τομείς» για την Κυβέρνησή του. «Είναι δύο τομείς όπου το κράτος έχει πρωταρχική ευθύνη να προσφέρει σε όλους τους πολίτες του την ίδια προσβασιμότητα και πάνω από όλα ποιοτικές υπηρεσίες», είπε.

«Οι πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο αποτελούν τη βασική συνιστώσα των αποφάσεων και δράσεων μας και σας διαβεβαιώ ότι η προώθηση αντίστοιχων έργων, είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας», πρόσθεσε.

«Θεωρούμε χρέος μας ως πολιτεία να μεριμνήσουμε για την παροχή ποιοτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και να διασφαλίσουμε την έγκαιρη πρόσβασή τους σε αυτές», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, η οποία όπως είπε, είναι «μια εκ των σημαντικότερων, κοινωνικών μεταρρυθμίσεων από ιδρύσεως της Δημοκρατίας» και η οποία «άνοιξε νέους δρόμους στην παροχή υπηρεσιών υγείας». Ως Κυβέρνηση, είπε, «έχουμε σκοπό όχι μόνο να το διαφυλάξουμε, αλλά να το αναβαθμίσουμε, να το προστατεύσουμε, να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, με βασικό μας στόχο – και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να εργαστούμε από κοινού, για το πώς ενισχύουμε περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες και η λειτουργία του Κέντρου είναι αυτό τον στόχο που εξυπηρετεί, ενισχύει τις υπηρεσίες που προσφέρονται».

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουνίου 2024 - 21:40

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
21:50
Νεκρός ηγέτης της Χεζμπολάχ από Ιραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό - Το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρησή του
21:32
Το Κυπριακό θα τεθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
21:28
Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 16χρονο
21:17
Μπάιντεν: Η επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ρεαλιστικό ενδεχόμενο
21:13
[ΒΙΝΤΕΟ] Έκκληση Γιώργου Σαββίδη να γίνει σεβαστή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
20:23
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2025
20:17
4 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό
20:11
Παραμείνουν τα υφιστάμενα μέτρα και η μετακίνηση φιλάθλων αποφάσισε η ΚΟΠ
17:53
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
17:49
Η ΡΑΕΚ ενέκρινε τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
17:32
Τόνοι βοήθειας για δυσπραγούντες συνανθρώπους μας
17:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.