Θέμα ακύρωσης αποφάσεων επιβολής προστίμων σε δικηγορικά γραφεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Φωτογραφία Αρχείου

Θέμα ακύρωσης όλων των αποφάσεων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σε σχέση με την επιβολή προστίμων σε δικηγορικά γραφεία για θέματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή για τα λεγόμενα "χρυσά διαβατήρια" ανακύπτει μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για ακύρωση απόφασης επιβολής ποινής σε δικηγορικό γραφείο.

Η απόφαση του Ανωτάτου, σε αίτηση certiorari, είχε στηριχθεί στη θέση ότι ο Σύλλογος λειτούργησε και ως κατήγορος και ως κριτής, παραβιάζοντας θεμειώδεις αρχές της φυσικής δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο πρώην αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Χριστοφίδης, επέκρινε τη σημερινή ηγεσία του Συλλόγου γιατί δεν επεδίωξε να παραστεί κατά την ακρόαση, αλλά και τον Γενικό Εισαγγελέα γιατί έσπευσε, όπως είπε, να ανακοινώσει πανηγυρικά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο κύριος Χριστοφίδης τόνισε ότι θα πρέπει να προβληματίσει ότι υπήρξε προηγούμενη αντίθετη απόφαση του Ανωτάτου, με παρέμβαση στη διαδικασία και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Προκύπτουν, είπε, και θέματα σε σχέση με τη συμμόρφωση της Κύπρου με τις αποφάσεις για καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2024 - 12:49

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
Κατηγορίες Καντίροφ κατά Ίλον Μασκ για απενεργοποίηση του Tesla Cybertruck
06:44
Ισραήλ: Σφυροκόπημα θέσεων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο
06:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
06:22
ΗΠΑ: Δύσκολη η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς πριν τον Ιανουάριο 2025
06:16
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
06:00
Παράταση αναστολής πτήσεων προς Τελ Αβίβ και Βηρυτό
05:45
19 Σεπτεμβρίου
Η Χαμάς ευχαριστεί τη Χεζμπολά για την υποστήριξή της στον πόλεμο με το Ισραήλ
22:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
Απορρίφθηκαν οι προσφυγές επτά φαρμακείων για τα ωράρια λειτουργίας
21:48
Ελλάδα και Τουρκία πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι, λέει ο ηγέτης του ΝΑΤΟ
21:43
Λάρνακα: Με βαλίτσα γεμάτη ναρκωτικά εντοπίστηκε νεαρός στο αεροδρόμιο
21:39
Ικανοποίηση Υπουργείου Εξωτερικών για ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα
21:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.