[ΒΙΝΤΕΟ]: Επίσκεψη Νίκου Δένδια στην Κύπρο

Φωτογραφίες Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Επίσκεψη η οποία στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα για τον σαφή διαχωρισμό των ευθυνών της Χούντας των Αθηνών από την Ελλάδα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης την επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Δένδια.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης στο προεδρικό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκτοτε είναι πάντοτε δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό στη προσπάθειά του, που ένα και μοναδικό στόχο έχει: την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου.

Δένδιας - Χριστοδουλίδης 342524352342354 Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.jpg

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι , προφανώς δεν επελέγη η 15η Ιουλίου τυχαία. "Το χουντικό πραξικόπημα είχε τραγικές συνέπειες. Από κει και πέρα ο Ελληνισμός έχει ακολουθήσει μια διαφορετική τροχιά με στόχο την επίλυση του μεγάλου εθνικού θέματος" δήλωσε ο κύριος Δένδιας.

91229.jpg

Τη διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδας για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κύριος Δένδιας σημείωσε επίσης ότι οι δυο χώρες εργάζονται, ως πυλώνες σταθερότητας, για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Δένδιας - Χριστοδουλίδης 1324124 Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.jpg

Πρόσθεσε πως η επιχείρηση Αμάλθεια καταδεικνύει τον πρωτεύοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Από πλευράς του ο κύπριος Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην κοινή δέσμευση Κύπρου και Ελλάδας για καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για διατήρηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο,

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΧΡΥ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2024 - 20:48

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.