Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού

Συγκρατημένη αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Σκάι ανέφερε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ακόμα μια ευκαιρία οι δύο κοινότητες, στην Κύπρο, να καθίσουν στο τραπέζι και να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι απαράβατοι όροι και μη διαπραγματεύσιμες έννοιες για το μέλλον της Κύπρου και την ύπαρξη συμφωνίας είναι να υπάρχει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνής προσωπικότητα.

Σε ερώτηση αν η Τουρκία είναι έτοιμη "να πιάσει το νήμα των διαπραγματεύσεων", ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει και πρόσθεσε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών πιστεύει ότι αυτή είναι μια ακόμα ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί.

"Η Ελλάδα", είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός, "είναι εδώ για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, αλλά οι διαπραγματεύσεις και οι αποφάσεις αφορούν τις δύο κοινότητες".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του στην Κύπρο, για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

"Το Σάββατο", είπε, "είναι μια δύσκολη μέρα για τον ελληνισμό, πενήντα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να έχουμε το ένα τρίτο μιας ευρωπαϊκής χώρας υπό κατοχή".

"Είναι", πρόσθεσε, "όπως κάθε τέτοια ημερομηνία, μία ευκαιρία αναστοχασμού για το τι ενδεχομένως και εμείς δεν κάναμε καλά".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΠΑΧ/ΧΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουλίου 2024 - 06:16

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.