Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε να συνεχίσει στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ψήφισαν 707 ευρωβουλευτές. Η κ. φον ντερ Λάιεν έλαβε 401 ψήφους υπέρ και 284 κατά, 15 λευκά και 7 άκυρα.

Οι απαραίτητες ψήφοι που έπρεπε να εξασφαλίσει για την επανεκλογή της ήταν 360, καθώς ένας μη εγγεγραμμένος Ευρωβουλευτής από την Ισπανία δεν υπέγραψε τη δήλωση ασυμβίβαστου και επομένως το σύνολο των Ευρωβουλευτών που έχουν δικαίωμα ψήφου ήταν 719, αντί 720.

Σημειώνεται ότι η ομάδα της Αριστεράς πρότεινε να αναβληθεί η ψηφοφορία, υπό το φως της απόφασης του Δικαστηρίου σε σχέση με τη στάση της Επιτροπής στο θέμα των εμβολίων για την πανδημία, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην κ. φον ντερ Λάιεν να παρουσιάσει τα σχετικά συμβόλαια, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από την Ολομέλεια.

Τα θερμά του συγχαρητήρια για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης γράφει για την κυρία φον ντερ Λάιεν ότι η εξαιρετική ηγεσία της τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν καθοριστική για την υπέρβαση των προκλήσεων και την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης Ένωσης. Ο Πρόεδρος αναφέρει επίσης ότι προσμένει στην συνέχιση της «στενής και παραγωγικής» συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θερμά συγχαρητήρια προς την επανεκλεγείσα πρόεδρο της Κομισιόν έστειλε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιουλίου 2024 - 19:38

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
06:21
Μπορέλ: Ο Σινουάρ ήταν εμπόδιο στην απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων
06:17
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου
06:15
Ιράν: Η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς θα ενισχύσει το πνεύμα της αντίστασης
06:12
Μακρόν: Να αξιοποιηθεί ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς ώστε να σταματήσει ο πόλεμος
06:10
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: "Ανησυχία για την δραματική κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή"
06:02
Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Μεταναστευτικό: "Απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση"
05:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/10/24
05:34
17 Οκτωβρίου
Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτης της Χαμάς, προσφέρει ελπίδα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
21:28
Η Βουλή ψήφισε αύξηση 1.5 % στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων
19:51
Τουλάχιστον 28 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Τζαμπάλια
17:49
Σχεδόν τρεις τόνους φαρμάκων και αναλωσίμων αποστέλλει στον Λίβανο, η Κύπρος
17:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.