Υπόθεση Metamax: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης για δύο από τους τρείς υπόπτους

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 4ήμερη ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης δυο εκ των υπόπτων για την απάτη με την επενδυτική πυραμίδα Metamax.


Πρόκειται για έναν 54χρονο και έναν 48χρονο, οι οποίοι φέρονται να δρούσαν ξεχωριστά για λογαριασμό της Metamax. Ο 54χρονος, θεωρείται πως ήταν από τα ηγετικά στελέχη της διαδικτυακής πλατφόρμας στην Κύπρο και να συνεργαζόταν με 63χρονο, που επίσης τελεί υπό κράτηση.


Η Αστυνομία ζήτησε την ανανέωση της κράτησης των δυο υπόπτων για τέσσερις μέρες, ώστε να συμπίπτει με τη λήξη του διατάγματος κράτησης του 63χρονου, ο οποίος τα πρώτα 24ωρα της κράτησης του νοσηλευόταν, φρουρούμενος, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, λόγω προβλημάτων υγείας.


Οι δικηγόροι των δυο υπόπτων έφεραν ένσταση στην περαιτέρω κράτηση τους, με τη διαδικασία να διαρκεί περίπου πέντε ώρες και εν μέσω εντάσεων.


Τελικά η δικαστής αποφάσισε ότι το αίτημα της Αστυνομίας δικαιολογείται και ανανέωσε το διάταγμα προσωποκράτησης τους για άλλες τέσσερις μέρες.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, πέραν των 100 καταγγελιών έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, για εξαπάτηση πολιτών που επένδυσαν χρήματα στην πλατφόρμα με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τις 220 χιλιάδες ευρώ.

ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2024 - 18:01

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.