Αποφυγή μονομερών ενεργειών που υποσκάπτουν τον διάλογο ζητά ο Γκουτέρες

Photo by MAXIM SHIPENKOV POOLAFP

«Μόνο η ειλικρινής πρόοδος προς την επίτευξη συναίνεσης για το σημείο έναρξης των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε μια κοινά αποδεκτή διευθέτηση θα καθησυχάσει τόσο τους Κύπριους όσο και τη διεθνή κοινότητα ότι ένα ειρηνικό και κοινό μέλλον στο νησί παραμένει πραγματικά εφικτό», αναφέρει στην έκθεσή του για τις καλές του υπηρεσίες στο κυπριακό ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πού μετέδωσε το ΚΥΠΕ, Ο Αντόνιο Γκουτέρες σημειώνει ότι οι ενέργειες στη νεκρή ζώνη συνέβαλαν στην άνοδο της έλλειψης εμπιστοσύνης και δεν βοηθούν την υφιστάμενη κατάσταση.

Ο κύριος Γκουτέρες αναφέρει επίσης ότι η αυξανομένη στρατιωτικοποίηση των δύο πλευρών έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις των ηγετών που υποστηρίζουν ότι επιθυμούν να προχωρήσει προς τα μπρος το Κυπριακό.

Όσον αφορά στην δεύτερη έκθεσή του, αυτή για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κύριος Γκουτέρες αναφέρεται σε αριθμό-ρεκόρ των παραβιάσεων στη νεκρή ζώνη και από τις δύο πλευρές,

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΠΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιουλίου 2024 - 10:54

Τελευταιες Ειδησεις

06 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 6 Ιουλίου 2024
22:10
Σαφάρι ελέγχων της ΥΚΑΝ - Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα (ΦΩΤΟ)
21:57
Καταδικάζει τις τουρκικές προσπάθειες για προβολή του ψευδοκράτους στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής του ΟΤΚ το Υπουργείο Εξωτερικών
21:06
Θανατηφόρα σύγκρουση πετρελαιοφόρου με μίνιβαν στην Ουκρανία - Στους 14 οι νεκροί
19:03
Στις κάλπες αύριο οι Γάλλοι - Ανήσυχη παρακολουθεί η Ευρώπη
17:05
Νέα φονικά πλήγματα στη Γάζα - Συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, εν αναμονή συνομιλιών
16:41
«Πρώτα η χώρα και μετά το κόμμα» επανέλαβε μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο Στάρμερ
16:21
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 06/07/24
16:18
Νέα ηλεκτρονική απάτη στο όνομα Ευρωβουλευτή
16:14
Μέσω της Ιντερπόλ η σύλληψη του 54χρονου σε σχέση με την απάτη της Μέταμαξ
16:11
Ναό 4 χιλιάδων ετών στην Ερήμη της Λεμεσού, έφερε στο φως σκαπάνη επιστημονικής αποστολής
16:04
Υπό κράτηση για 2 μέρες οι 8 Σύροι για τα επεισόδια στη Λεμεσό
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.