Λύπη Γκουτέρες για τη μη συνεργασία των δύο πλευρών με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο Κυπριακό

Photo by Ed JONES / AFP

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει λύπη γιατί καμιά πλευρά στην Κύπρο "δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούσε συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για αποκλιμάκωση της έντασης μέσα και γύρω από τη νεκρή ζώνη".

Στην έκθεση του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Γενικος Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει, επίσης ότι και οι δύο πλευρές προχώρησαν σε «αποσταθεροποιητικές ενέργειες, που δείχνουν ότι η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνατοτήτων στο νησί προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, με κάθε πλευρά να επιδιώκει να αποκτήσει πλεονέκτημα στη νεκρή ζώνη».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει, ακόμα, ανησυχία, για τον αριθμό ρεκόρ των παραβιάσεων στη νεκρή ζώνη και από τις δύο πλευρές, ο οποίος, όπως αναφέρει, «σηματοδοτεί τη διάβρωση του σεβασμού προς την εξουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ» και «την περιφρόνηση που επιδεικνύεται και από τις δύο πλευρές».

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει, επίσης, ανησυχία για την κατάσταση στην περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων και την έλλειψη ανταπόκρισης στην έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανατροπή των ενεργειών που ελήφθησαν από την ανακοίνωση της μερικής επαναλειτουργίας της περιφραγμένης πόλης τον Οκτώβριο του 2020.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΧ/ΜΧ/ΑΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιουλίου 2024 - 17:36

Τελευταιες Ειδησεις

07 Ιουλίου
Βομβαρδισμοί σε Παλαιστινιακό θύλακα παρά διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα
08:04
Αισιοδοξία για επίτευξη εκεχειρίας στη λωρίδα της Γάζας
07:59
Γαλλία: Στις κάλπες σήμερα οι ψηφοφόροι για τον 2ο γύρο των βουλευτικών εκλογών
07:22
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει προσπάθειες νομιμοποίησης ψευδοκράτους
07:17
Η ανοικτή επιστολή της Ολγκίν αποστέλλει ενθαρρυντικό μήνυμα επισημαίνει η κυβέρνηση
06:30
Ολγκίν: Η Κύπρος μπορεί να οδηγηθεί στη συμφιλίωση
06:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 07/07/24
05:30
06 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 6 Ιουλίου 2024
22:10
Σαφάρι ελέγχων της ΥΚΑΝ - Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα (ΦΩΤΟ)
21:57
Καταδικάζει τις τουρκικές προσπάθειες για προβολή του ψευδοκράτους στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής του ΟΤΚ το Υπουργείο Εξωτερικών
21:06
Θανατηφόρα σύγκρουση πετρελαιοφόρου με μίνιβαν στην Ουκρανία - Στους 14 οι νεκροί
19:03
Στις κάλπες αύριο οι Γάλλοι - Ανήσυχη παρακολουθεί η Ευρώπη
17:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.