Την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της EBU και του ΡΙΚ εξήρε ο Πρόεδρος

Την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο μέσω της EBU όσο και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε χαιρετισμό του στην εναρκτήρια τελετή Συνόδου της ΕΒU στη Λεμεσό.

Ανέφερε ότι έχει συγκεκριμένη εμπειρία ως εκπρόσωπος κατά την κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο μισό του 2011 όταν διακρίβωσε προσωπικά τον επαγγελματισμό των στελεχών του ΡΙΚ και της EBU.

O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι βλέπει ως πολύτιμους συνεργάτες τους λειτουργούς του Τύπου, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι τόσο οι παρούσες, όσο και οι μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα των Mέσων Ενημέρωσης θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της EBU.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Κώστας Νικολαϊδης είπε ότι το κρατικό κανάλι συμμετέχει ενεργά στις συνόδους της EBU από το 1969, παρακολουθώντας τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια σφαίρα.

Ταυτόχρονα, τόνισε, το ΡΙΚ εργάζεται για αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων.

Έχουμε καθήκον, κατέληξε ο κύριος Νικολαϊδης να διασφαλίσουμε ότι το ΡΙΚ συνεχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο με στόχο την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό του με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Πρόεδρος της EBU, Ντελφίν Ερνότ Κουνσί. επεσήμανε ότι τα θεμέλια αυτής της Ένωσης βρίσκονται σε στέρεο έδαφος, ευχαριστώντας παράλληλα τα μέλη για την οικονομική τους υποστήριξη.

Η EBU είναι σε θέση, τόνισε, να αρχίσει να χρηματοδοτεί καινοτόμα προγράμματα μέσω ενός στρατηγικού ταμείου καινοτομίας, προς όφελος των μελών της.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιουλίου 2024 - 12:38

Τελευταιες Ειδησεις

07 Ιουλίου
Βομβαρδισμοί σε Παλαιστινιακό θύλακα παρά διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα
08:04
Αισιοδοξία για επίτευξη εκεχειρίας στη λωρίδα της Γάζας
07:59
Γαλλία: Στις κάλπες σήμερα οι ψηφοφόροι για τον 2ο γύρο των βουλευτικών εκλογών
07:22
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει προσπάθειες νομιμοποίησης ψευδοκράτους
07:17
Η ανοικτή επιστολή της Ολγκίν αποστέλλει ενθαρρυντικό μήνυμα επισημαίνει η κυβέρνηση
06:30
Ολγκίν: Η Κύπρος μπορεί να οδηγηθεί στη συμφιλίωση
06:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 07/07/24
05:30
06 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 6 Ιουλίου 2024
22:10
Σαφάρι ελέγχων της ΥΚΑΝ - Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα (ΦΩΤΟ)
21:57
Καταδικάζει τις τουρκικές προσπάθειες για προβολή του ψευδοκράτους στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής του ΟΤΚ το Υπουργείο Εξωτερικών
21:06
Θανατηφόρα σύγκρουση πετρελαιοφόρου με μίνιβαν στην Ουκρανία - Στους 14 οι νεκροί
19:03
Στις κάλπες αύριο οι Γάλλοι - Ανήσυχη παρακολουθεί η Ευρώπη
17:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.