Καταδικάζει τις τουρκικές προσπάθειες για προβολή του ψευδοκράτους στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής του ΟΤΚ το Υπουργείο Εξωτερικών

Το Υπουργείο Εξωτερικών  με ανακοίνωσή του και σχολιάζοντας  την πρόσκληση αξιωματούχων του ψευδοκράτους στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών που οργάνωσε το Αζερμπαϊτζάν  στη Σουσά, καταδικάζει απερίφραστα τις τουρκικές προσπάθειες για προβολή της αποσχιστικής οντότητας κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας.  Ο Οργανισμός  χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά από την Άγκυρα ως μέσο για την προβολή του ψευδοκράτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα, απαιτώντας τον προσήκοντα σεβασμό στην κυριαρχία, την εδαφική της ακεραιότητα και τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών . Περαιτέρω, με την ίδια ανακοίνωση εκφράζεται έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια σχετικά με τη συμμετοχή Ούγγρων Ανώτατων Αξιωματούχων στην Άτυπη Σύνοδο του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών .

Αναμένουμε, ότι όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, συμπεριλαμβανομένου του κράτους-μέλους που μόλις πριν από πέντε μέρες ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα σέβονται πλήρως τα σχετικά με την Κύπρο Ψηφίσματα του ΟΗΕ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

tatar susa.jpg

Καλεσμένος στην άτυπη Σύνοδο  του Οργανισμού Τουρκόφωνων  Κρατών στη Σουσά, ήταν και  ο κατοχικός ηγέτης  Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μιλώντας στην έναρξη της συνόδου, ζήτησε  την ένταξη του λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου  στο πρόγραμμα "αδελφοποιημένα λιμάνια", του Οργανισμού των Τουρκόφωνων  Κρατών.

Επαναλαμβάνοντας τις γνωστές του θέσεις στο κυπριακό, ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε επίσης ότι η  προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα  διορίστηκε τον Ιανουάριο για εξάμηνη θητεία . Θα υποβάλει την έκθεσή της στον  ΟΗΕ στις 10 Ιουλίου και η θητεία της, στο πλαίσιο αυτής της εντολής, θα λήξει, δήλωσε ο  Τατάρ.

AA/ΠΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2024 - 21:20

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Μητσοτάκης για Πλέσσα: Μοναδικές οι στιγμές που θα μας χαρίζει για πάντα με τις νότες του
14:13
Λίβανος: Ενισχύονται εκτιμήσεις ότι είναι νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντί
14:12
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
13:44
Λίβανος: Ο ΟΗΕ διατηρεί τις θέσεις του, παρά αίτημα του Ισραήλ
12:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
11:48
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε πτήση από την Βηρυτό με 70 άτομα
10:59
Ιωαννίδης: Εξηγεί γιατί αφαίρεθηκε το συρματόπλεγμα στη Νεκρή Ζώνη
10:07
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
ΠτΔ: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών
06:21
Στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη έπληξε ο αμερικανικός στρατός στην Υεμένη
06:14
Μέση Ανατολη: Κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία- Ολομέτωπη σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολλάχ
06:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.