Στις κάλπες αύριο οι Γάλλοι - Ανήσυχη παρακολουθεί η Ευρώπη

Στη Γαλλία, στις κάλπες  του δευτέρου γύρου των βουλευτικών εκλογών  προσέρχονται αύριο οι πολίτες,  με τη χώρα να κινδυνεύει να εισέλθει σε μιά περίοδο αστάθειας, αλλά και την Ευρώπη να παρακολουθεί ανήσυχη τις εξελίξεις. Η προσέλευση στις κάλπες έχει αρχίσει ήδη από σήμερα ,στα υπερπόντια γαλλικά εδάφη και την Αμερική.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η χώρα εισέρχεται πια σε μια μακρά πολιτική περίοδο αστάθειας, αφού ο ακροδεξιός  Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν , αναμένεται εκ νέου να εξασφαλίσει την πρωτιά, αλλά όχι και την αυτοδυναμία στη Βουλή.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι και το εναλλακτικό σενάριο θα είναι ένα δύσκολο σενάριο που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικό αδιέξοδο.

Και αυτό, επειδή τα άλλα κόμματα ,του Μακρόν και των κεντρώων συμμάχων του αφενός και των αριστερών κομμάτων που συγκρότησαν το Νέο Λαϊκό  Μέτωπο αφετέρου, μπόρεσαν μεν να έχουν κάποια συνεργασία προς αντιμετώπιση της Λεπέν, αλλά συνεχίζουν να έχουν μεταξύ τους τεράστιες διαφορές.

Η προοπτική ανάδειξης  στην εξουσία ενός ακροδεξιού κόμματος , προκαλεί ήδη έντονη ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ ο γαλλικός τύπος κάνει λόγο γιά επικείμενο χάος,κίνδυνο μπλοκαρίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απώλεια επιρροής από το Παρίσι.

ΝΠ/ΑΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2024 - 18:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Σειρά ερωτημάτων για τον "Κομμωτή" θέτει ο Στέφανος Στεφάνου προς τον Χαρτσιώτη
14:38
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βοσνία από πλημμύρες -Βαθιά λύπη από Υπ. Εξωτερικών
14:29
Μητσοτάκης για Πλέσσα: Μοναδικές οι στιγμές που θα μας χαρίζει για πάντα με τις νότες του
14:13
Λίβανος: Ενισχύονται εκτιμήσεις ότι είναι νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντί
14:12
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
13:44
Λίβανος: Ο ΟΗΕ διατηρεί τις θέσεις του, παρά αίτημα του Ισραήλ
12:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
11:48
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε πτήση από την Βηρυτό με 70 άτομα
10:59
Ιωαννίδης: Εξηγεί γιατί αφαίρεθηκε το συρματόπλεγμα στη Νεκρή Ζώνη
10:07
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
ΠτΔ: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών
06:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.