Προσπάθειες νομιμοποίησης ψευδοκράτους απορρίπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Photo by Ed JONES/AFP

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει τις προσπάθειες νομιμοποίησης του ψευδοκράτους, ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών.

Σε γραπτή δήλωση, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Ενωσης Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρεται σε τουρκοκυπριακή αποσχιστική οντότητα, τη λεγόμενη, διεθνώς μη αναγνωρισμένη, τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου.

Σημειώνει ότι η απόφαση, εκκρεμούσης της επικύρωσής της, είναι λυπηρή και ότι έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι αρκετά μέλη του Οργανισμού εξέφρασαν σθεναρή υποστήριξη στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Βρυξέλλες, υπογραμμίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατέστησαν επανειλημμένα σαφές ότι αναγνωρίζουν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο κύριος Μπορέλ σημειώνει επίσης ότι η συμμετοχή του Ούγγρου Πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, στην άτυπη σύνοδο του Οργανισμού πραγματοποιήθηκε, αποκλειστικά, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ουγγαρίας και του Οργανισμού.

Προστίθεται ότι η Ουγγαρία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου μέχρι το τέλος του 2024 δεν έχει λάβει καμία εντολή από το Ευρωπαικό Συμβούλιο για την προώθηση των σχέσεων με τον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΦΙΛ/ΧΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουλίου 2024 - 12:47

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
22:00
Λύπη για χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν
21:33
Ισραήλ: Η απάντηση στο Ιράν θα έρθει σε κατάλληλο χρόνο και χώρο
21:08
Με "Ροζ Φιγούρες" και ο Χριστοδουλίδης... -Ανακοινώσεις για τον καρκίνο
20:45
Απόπειρα φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία -Καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου
19:02
"Κασσάνδρα" στο Αγρίνιο: Νεκρός φύλακας από τα ορμητικά νερά χειμάρρου
18:04
Φίσερ: «Δέσμευση ΗΠΑ -Κύπρου σε περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια»
17:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
16:37
Ενισχύεται το αποτύπωμα της Κύπρου στη Μέση Ανατολή, τονίζει ο Πρόεδρος
16:13
Με φρυγανιές, νερό και μήλα υποδέχθηκε η Κύπρος Αυστραλούς πολίτες από τη Βηρυτό
15:55
Ισχυρή απάντηση για το Ισραήλ η δεύτερη επίθεση του Ιράν, λέει ο Άσσαντ
15:38
Πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας η Κυπριακή Δημοκρατία
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.