Παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο Μητσοτάκης για το θέμα της ενέργειας

Παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης,  για αντιμετώπιση των στρεβλώσεων και του κερματισμού στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για το πόσο ακριβό είναι το ρεύμα στον ευρωπαϊκό νότο, απέστειλε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως μεταδίδεται ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρει πως έχει δημιουργηθεί ένα ακατανόητο «μαύρο κουτί», ακόμα και για τους ειδικούς και οι Κυβερνήσεις των κρατών του νότου, δεν μπορούν να εξηγήσουν στους πολίτες τους με πειστικά επιχειρήματα, γιατί η τιμή που πληρώνουν αυξάνεται τόσο ξαφνικά. Και αυτό, προσθέτει, σε πολιτικό επίπεδο, είναι απαράδεκτο.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός προτείνει να επανεξεταστεί το μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ενέργειας, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να ενισχυθούν οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που πλήττουν τους καταναλωτές αλλά και τον ισότιμο ανταγωνισμό στην Ένωση.

Προτείνει παράλληλα, μεταξύ άλλων, καλύτερη ρυθμιστική εποπτεία από τη Ευρωπαϊκή Ένωση στην ενεργειακή αγορά για αποτροπή αθέμιτων πρακτικών στην τιμολόγηση, διευθέτηση της μεταφοράς ενέργειας στην Ουκρανία και ενδυνάμωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων.

Σε μια πρώτη αντίδραση ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τιμ Μακ Φι δήλωσε ότι το μήνυμα εστάλη, παραδόθηκε και διαβιβάστηκε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως οι Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά την κατάσταση και είναι σε επαφή με όλα τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ενεργειακής κρίσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:23

Τελευταιες Ειδησεις

18 Σεπτεμβρίου
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Λίβανο
05:50
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ακλόνητη η προσήλωση της Κίνας στην ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 18/9/2024
05:40
17 Σεπτεμβρίου
Μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 40%, από το 2030 -Πληροφορίες ΡΙΚ...
22:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
Εκτίμηση για τη διαχρονική στάση αρχών της Κίνας στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος
21:16
Λίβανος: Εννέα νεκροί, 3.000 τραυματίες από ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών
20:57
Καταιγίδα Μπόρις: 21 νεκροί σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη
20:10
Ανησυχία για το ύψος των δανειστικών επιτοπίων, εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
20:08
Καίγεται η Πορτογαλία! Επτά νεκροί και 50 τραυματίες από 100 πυρκαγιές
16:55
Έντονες επιφυλάξεις από Χατζηγιάννη για ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου -Ελλάδας
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 17/9/2024
16:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.